UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vyhrajte pobyt a degustáciu vo vinárstve Karpatská Perla. Ako sa zapojiť?

Vína zo Santa Ana oslovia každého

Vína zo Santa Ana oslovia každého

Bodega Santa Ana patrí medzi historicky najstaršie vinárstva v Cuyo. Vinárstvo založil v roku 1891 taliansky prisťahovalec  Don Luis Tirasso. Vinohrady sa rozprestierajú v regiónoch Cuyo a Mendoza. Pivnica  vinárstva obsahujú 1200 barikových sudov. Výrobná kapacita je až 25 mil. litrov vína ročne. Santa Ana je známa pre svoj inovatívny prístup vo výrobe vína. Spoločne s Finca Las Moras, Bodega Suter, Mascota Vineyards, El Esteco a Trapiche patrí do Grupo Peñaflor.


Ručná starostlivosť o víno

Bodegas Santa Ana bolo jedným z prvých vinárstiev v Argentíne. Dnes so širokým portfóliom konsolidovaným na zahraničnom trhu má zastúpenie vo viac ako 70 krajinách a je jedným z najväčších exportérov v Argentíne. Vinárstvo Santa Ana  si podmanilo aj tých najnáročnejších spotrebiteľov.

Bodegas Santa Ana má štyri vinárstva, z ktorých tri sa nachádzajú v Mendoze a dve v San Juan. Vína sú klasifikované v kategóriach: Reserve, Homage, Eco, Two Vineyards, Varietales, Carácter a Sparkling. Rada Reserve pozostáva z vín vyrobených z kvalitných vinohradníckych plôch s nízkym výnosom, ktoré sa zbierajú ručne.

Dôraz venujú predovšetkým jednotlivým odrodám hrozna. Rada Homage bola venovaná vinárovi Bodegas Santa Ana Rodolfovi „Opi“ Sadlerovi, ktorý začal pracovať na panstve prvýkrát v roku 1985.

Prečítajte si aj blog Argentínske tango s vínom

Kvalitné vína do sveta

Hrozno sa pestuje na kamenistých pôdach v Maipú a zberá sa ručne. vyzrievajú šesť mesiacov vo francúzskych a amerických dubových sudoch. Eco je kolekcia stopercentných organických a vegan vín, zatiaľ čo Two Vineyards je malá produkcia vín vyrobených z viníc v Mendoze a San Juane. Varietales je najväčšia rada v portfóliu Santa Ana a ponúka širšiu škálu odrôd ako Tempranillo, Merlot, Moscato a Sauvignon Blanc. Carácter je na druhej strane séria cuvée vytvorených z pôd bohatých na piesok v regióne Lujan de Cuyo.

Vinárstvo Santa Ana spája tradíciu a moderné technológie, vďaka čomu sú vína Santa Ana uznávané pre svoju kvalitu na medzinárodnej úrovni. Inovácie sú kľúčom k úspechu spoločnosti Bodegas Santa Ana a ich oddanosti k neustálemu zlepšovaniu kvality vín.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.