Posledný pred-prázdninový MasterClass, ktorý sa uskutočnil 12.júna, bol venovaný slovenskému vinárstvu z Devičia, Papillon – Víno od Francúza. Vinárstvo Papillon je pozoruhodný zjav na Slovensku. Nielen kvôli mimoriadnej kvalite vín, ale aj preto, že sa ho rozhodol založiť Francúz – David Papillon so svojou manželkou Darinou. Navyše na mieste, ktoré takmer vymizlo z mapy slovenských vinohradov. MasterClass viedli manželia Papillonovci so somelierom Corner & Co. Rasťom Šutákom.

Súťaž o balíčky vín a darčeky Nichta
V čase od 17. 5. do 9. 6. prebiehala súťaž o balíček Nichta, ktorý je plný chutí a krásnych darčekov. Celkovo sme hrali o 6 balíčkov vína Nichta a ku každému balíčku víťazovi pribalíme aj štýlové vínne ponožky. Do súťaže ste sa mohli zapojiť nákupom vín Níchta.
Dňa 11. 6. 2024 prebehlo žrebovanie a máme tu 6 výhercov!
Výhercovia
1. Michal Gav....i z Bratislavy
2. Dávid Ne...c z Bratislavy
3. Katarína K....á z Popradu
4. J. Dan...á z Banskej Bystrice
5. Juraj Ši...ý z Bratislavy
6. Benedikt B.... z Bratislavy
Výhercov sme kontaktovali emailom, blahoželáme a ďakujeme všetkým, čo sa zapojili!
Objavte srdce Tekova
Vinárstvo Nichta je moderné rodinné vinárstvo sídliace v srdci vinárskeho regiónu Tekov v Čajkove od roku 1997. Bohatá história Tekova a jej pestré členenie prinášajú mnoho skvelých slovenských odrôd ako Pesecká leánka, Devín či Dunaj, ktoré podporuje aj vinárstvo Nichta. Majiteľ, vinár a vinohradník Branislav Nichta so svojou rodinou verí, že kľúčom ku kvalitnému vínu sú ich vlastné vinohrady, ktoré sa nachádzajú v blízkosti vinárstva.
Vína Nichta sú komplexné a plné s výrazným terroirárnym profilom a odrodovou charakteristikou. To, že kvalita pre vinárstvo znamená všetko, je podložené úspechmi vín na súťažiach doma aj v zahraničí. Vína prezentujú v troch úrovniach Classic, Terroir a Signature verné svojim terroir.
Ďalšie články

Ružové vína, známe aj pod francúzskym názvom rosé, zažívajú v posledných rokoch obrovský nárast popularity. V teplých mesiacoch sú skvelým osviežením, no mnohí milovníci si ich vychutnávajú počas celého roka. V tomto článku sa pozrieme na slovenské ružové vína, ich špecifiká, porovnáme ich so svetovými vínami a ponúkneme vám tie najlepšie tipy.

Cider, známy aj ako jablčné víno, je osviežujúci alkoholický nápoj vznikajúci fermentáciou jablkovej šťavy. Jeho popularita rastie nielen v tradičných krajinách ako Veľká Británia či Francúzsko, ale aj na Slovensku. V tomto článku sa pozrieme na to, čo cider je, ako sa vyrába a predstavíme vám aj výnimočný taliansky aperitív Alpl Apfelcider.

Milovníci šumivých vín sa často stretávajú s pojmami Prosecco Spumante a Prosecco Frizzante, no nie vždy vedia, aký je medzi nimi rozdiel. Aj keď sa na prvý pohľad môžu zdať podobné, ide o dve odlišné kategórie šumivých vín s vlastnými špecifikami. Ak chcete vedieť, ktoré je pre vás to pravé, čítajte ďalej.