Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.

Silvester v nealko verzii
Keď hodiny odbijú Nový rok 2025, nemôžete urobiť chybu, keď otvoríte fľašu Champagne. Aj keď väčšina ľudí popíja počas Silvestra tradičné koktaily s alkoholom, je dobre mať po ruke nealkoholické verzie. Či už zo zdravotných dôvodov alebo osobných preferencií, niektorí ľudia uprednostňujú koktaily bez alkoholu. Takže mať v ponuke i silvestrovské, nealkoholické koktaily je nevyhnutnosťou.
Prosecco, Cava a sekty -15% s kódom BUBLINKY v košíku. Akcia je platná do 31. 12. 2024
Limetkový Spritz
Ingrediencie:
• 1 limetka nakrájaná na kolieska
• 180 ml Hola! Alcohol Free Sparkling 0,0 %
• 120 ml sódy
Postup
Kalich na biele víno vysteľte kolieskami limetky a naplňte drveným ľadom. Pridajte nealkoholický nápoj Hola a doplňte sódou.
Silvestrovský koktail s trblietkami
Ingrediencie:
• 180 ml SERENA 1881 0,0 Alcohol Free
• 1 ČL jedlých trblietok
• černice na ozdobu
Postup
Namočte černice do jedlých trblietok a napichnite na ihlu. Do kalicha na šumivé víno vložte jedlé trblietky a doplňte SERENA 1881 0,0 Alcohol Free.
Jahodovo bazalkový koktail
Ingrediencie:
• 60 ml Le Petit Chavin na báze Merlotu
• jahody nakrájaných na polovicu
• hrsť čerstvej bazalky
• 120 ml BERTICOT sýtený bez alkoholu
Postup
Vo veľkom kokteilovom šejkri rozmixujte jahody a bazalku. Pridajte nealkoholické červené víno a ľad, dôkladne pretrepte. Precedíte do pohára na červené víno naplneného ľadom, dolejte sýteným nealkoholickým vínom a ozdobte vetvičkou bazalky.
Silvestrovský koktail
Ingrediencie:
• 45 ml Le Petit Chavin na báze Chardonnay
• 90 ml ananásového džúsu
• 15 ml grenadíny
• šľahačka a popcorn na ozdobu
Postup
Zmiešajte Chardonnay a ananásovú šťavu v šejkri s ľadom a dôkladne pretrepte. Potom precedíte do pohára na martini. Nalejte grenadínu, ktorá skĺzne na dno pohára. Navrch ozdobte vrstvou šľahačky a popcornom.
Cider mimosa
Ingrediencie:
• 180 ml SPIN OFF Blanc
• 180 ml ALPL Golden Times
Postup
Skombinujte rovnaké diely cideru a perlivého vínneho koktailu v kalichu na šumivé víno.
Ďalšie články

Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.

Vinárstvo S, ktoré vyrástlo v srdci vinohradníckej obce Strekov, získalo prestížne architektonické ocenenie CE ZA AR. Tento úspech potvrdzuje nielen kvalitu architektonického riešenia, ale aj význam vinárstva ako miesta, ktoré spája výrobu vína s kultúrnym a komunitným životom regiónu.

Vyhrajte degustáciu pre 6 osôb vo vinárstve Frtus Winery. Zapojte sa do našej súťaže a vyhrajte jedinečný zážitok pre seba a svojich priateľov. Stačí, ak si na e-shope alebo v predajniach WinePlanet zakúpite aspoň jedno víno z portfólia Frtus Winery a ste automaticky v hre. Súťaž trvá do 13.11.2025. Výhercu vyžrebujeme 14.11.2025.