offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Pijeme slovenské vína a podporujeme slovenských vinárov

Pijeme slovenské vína a podporujeme slovenských vinárov

Radi by sme podporili v týchto ťažkých chvíľach slovenských vinárov. Tým, že si kúpite slovenské víno podporíte našu ekonomiku a pomôžete našim vinárom postaviť sa na nohy. V aktuálnej situácii nemôžu zásobovať reštaurácie a hotely, preto štartujeme iniciatívu #pijemeslovenske.

Na eshope WinePlanet.sk sme zlacnili 577 slovenských vín od 46 vinárstiev. Všetky vína majú zľavu 10%, niektoré 20% a niektoré dokonca 50%.


Ponúkame vám možnosť využiť kuriéra až k vám domov zadarmo. Dovážame víno, destiláty, kávu a čaje na celé Slovensko bezpečne a do 48 hodín. 

Odporúčanie someliéra Slovensko
„Slovenské vína zaznamenali za posledných 10 - 15 rokov nárast v kvalite. Niektoré z nich aj s potenciálom pre vyzrievanie. Najkvalitnejšie vína pochádzajú z odrôd Rizling rýnsky a Tramín červený, z nadčasovej Frankovky modrej zasa najhodnotnejšie červené víno. Napriek tomu, že je produkcia veľmi malá, v najlepších slovenských vínach nechýba genius loci, tak potrebný k chápaniu vín ako takých. Navyše, svojou regionálnou príbuznosťou, vytvárajú najlepšiu harmóniu v gastronómii. Ak sa k tomu pridá stále dobrá cena, je výber takmer jednoznačný.“ Rastislav Šuták, someliér WinePlanet.sk

Pozrite si výber TOP slovenských vín od someliéra

Celková spotreba vína na obyvateľa sa v roku 2018 zvýšila iba o 0,1% na 12,7l. Pre porovnanie u našich susedov v Čechách sa vypije 20,1l vína na osobu a európsky priemer je 36l vína na obyvateľa za rok. Ak  máme zvýšiť spotrebu vína na Slovensku, v prvom rade musíme podporiť slovenské vinohradníctvo a vinárstvo.

V súčasnosti dosahuje produkcia vína na Slovensku ani nie pol percenta svetovej. Aj napriek tomu má Slovensko čo ponúknuť. Medzičasom vzniklo viacero nových vinárstiev s pozitívnym vzťahom k pestovaniu viniča ako dôležitého predpokladu do budúcnosti.

V každej zo šiestich vinohradníckych oblastí sa dá objaviť množstvo vín reflektujúcich svoj pôvod, ako aj vzťah k zdravému životnému prostrediu a vinifikácii. Vo vinohradoch logicky dominujú biele odrody Veltlínske zelenéRizling vlašský, z modrých Frankovka modráSvätovavrinecké. Niekoľko odvážnych vinárstiev zaujme aj skvelou kupážou s vlastným štýlom. Nevyužitý potenciál tkvie v suchých šumivých vínach, ktoré čakajú na svoje objavenie.

Najcennejším drahokamom v náhrdelníku našich vín je Tokaj a prírodne sladké výbery s jedinečným prejavom a pozoruhodnou kvalitou. Výber slovenských vín z nášho portfólia reprezentuje tú najlepšiu esenciu talentu, zručnosti a kvality.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.