Ak hľadáte talianske víno, ktoré spája modernosť s dostupnou cenou, vína Ca del Lago je skvelou voľbou. Táto talianska značka prináša výber vín z typicky talianskych odrôd a oblastí. Ponúka svieže biele, ľahké ružové aj plné červené vína s priaznivou cenou. V našom portfóliu nájdete vína, ktoré potešia milovníkov rôznych štýlov.

Piemme Limoncello - zlato zo Sorrenta
Piemme je líder v agropotravinárskom sektore, ktorý vyrába Limoncello, likéry rešpektujúce tradície a tiež Babu. Piemme je od roku 1986 nesporným lídrom vo výrobe Limoncella, ktoré možno právom považovať za zlato Sorrenta.
Spoločnosť Piemme bola založená v roku 1969 z iniciatívy sorrentských obyvateľov, ktorí sa venovali výrobe cukrárskych špecialít na báze citrónu a tradičnejšieho Limoncella. Na základe historického receptu, ktorý sa odovzdáva z pokolenia na pokolenie a aj vďaka inovatívnemu technologickému know-how sa od roku 1986 typická infúzia citrónových šupiek Sorrento spolu s Babou stala pýchou Piemme.
Vášeň pre tradície a starostlivosť o pravosť ingrediencií núti Piemme sledovať všetky fázy výroby od pestovania, zberu a šúpania citrónov až po lúhovanie a plnenie do fliaš, ktoré prebieha v internom laboratóriu. Tento proces sleduje manažér kontroly kvality. Rovnaká starostlivosť je venovaná aj výrobe cukrárskych špecialít, keďže Piemme je jednou z mála spoločností, ktoré sa môžu pochváliť interným cukrárskym laboratóriom.
Limoncello
Na polostrove Sorrento sa výroba citrónového likéru datuje od staroveku a dodnes sa vykonáva pomocou transformačného systému, ktorý zachováva tradičné metódy. Úcta k tradícii je základom pestovania citrónov na polostrove Sorrento, typického produktu, jedinečného v Taliansku a vo svete, ktorý získal Chránené zemepisné označenie CHZO. Citrón zo Sorrenta je to oválny, stredne veľký, so šťavnatou slamovožltou dužinou a šupkou. S veľmi osobitou vôňou vďaka prítomných éterických olejov.
Pestuje sa pod dohľadom Consorzio del Limone di Sorrento IGP od Vico Equense po Massa Lubrense s výhľadom na more podľa tradičnej metódy pergoly a slamy. Nepoužívajú sa žiadne chemické prípravky, ktoré by po usadení na šupke mohli zmeniť chuť a vôňu. Zber citrónov Sorrento sa vykonáva výlučne ručne, aby sa zabránilo poškodeniu plodov. Séria procesov zameraných na výrobu Limoncella vykonáva Piemme vo svojej vlastnej spoločnosti. Fáza lúhovania v čistom liehu a repnom cukre (bez akýchkoľvek prísad, sirupu či sladidla), vyťahovanie šupiek z nádob a plnenie do fliaš prebehne asi za 4 až 7 dní v internom laboratóriu Piemme.
Ochutnajte likéry:
Ďalšie články

Nový Zéland je známy nielen krásnou prírodou a čistotou, ale aj kuchyňou, ktorá vychádza z darov mora, kvalitného mäsa a sviežeho ovocia. V spojení s tamojšími vínami vznikajú neopakovateľné chuťové zážitky. Prinášame vám päť typických jedál, ktoré si viete pripraviť aj doma, a odporúčania, ktoré vína Villa Maria sa k nim hodia najlepšie.

Nie vždy je po ruke barman a nie vždy je čas miešať náročné drinky. Aj doma však môžete zažiť atmosféru koktailového baru – stačí otvoriť fľašu Barback’s. Táto novinka v ponuke WinePlanet prináša hotové koktaily vo fľaši, pripravené podľa originálnych receptúr skúsených barmanov.
Celú kolekciu Barback’s nájdete u nás: Barback’s na WinePlanet

Slovensko síce patrí medzi menšie vinohradnícke oblasti v rámci Európy, no napriek tomu ponúka pestrosť. Šesť vinohradníckych oblastí rozprestierajúcich sa od Bratislavy až po Tokaj tvoria mozaiku ktorá odzrkadľuje charakter slovenských vín. Víno tu nie je len nápojom, ale aj súčasťou kultúry a životného štýlu.