offerBox
1

21. 3. - MasterClass Stift Klosterneuburg na Starej Vajnorskej

offerImage

Nezmeškajte príležitosť ochutnať vína z najstaršieho fungujúceho vinárstva v Rakúsku – Stift Klosterneuburg. St. Laurent. Počas Masterclassu budete mať príležitosť ochutnať sedem vín z piatich ročníkov v sprievode exportného manažéra vinárstva Teodora Iennaca.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Mesiac poctivého slovenského vína

Mesiac poctivého slovenského vína

Cech vinohradníkov a vinárov (CVVS) uvádza, že predaj slovenského vína dosahuje historicky najnižšiu úroveň a mesiac poctivého slovenského vína môže pomôcť domácim vinohradníkom a vinárom prekonať toto náročné obdobie. Nákupom slovenského vína, ktorého všetky fázy výrobného procesu sa uskutočnili na Slovensku, pomáhajú domáci spotrebitelia slovenskej ekonomike, vinohradníkom a vinárom, cestovnému ruchu a podporujú zamestnanosť vo viacerých regiónoch Slovenska.

Podporte aj vy iniciatívu #PoctiveSlovenske.
 


 

Cech vinohradníkov a vinárov (CVVS) si dovoľuje apelovať na slovenských spotrebiteľov, aby v období od 22.3 – 22.4.2021 pri kúpe vína uprednostnili slovenské domáce vína pred vínami zahraničnými.

CVVS upozorňuje, že nákupom slovenského vína, ktorého všetky fázy výrobného procesu sa uskutočnili na Slovensku, pomáhajú domáci spotrebitelia slovenskej ekonomike, vinohradníkom a vinárom, cestovnému ruchu a podporujú zamestnanosť vo viacerých regiónoch Slovenska.

Predaj slovenského vína dosahuje historicky najnižšiu úroveň a mesiac poctivého slovenského vína môže pomôcť domácim vinohradníkom a vinárom prekonať toto náročné obdobie. Počas mesiaca poctivého slovenského vína, budú naše slovenské vinohradníctva a vinárstva na sociálnych sieťach uvádzať aspoň 1 dôvod pre kúpu poctivého slovenského vína. 

Označenie #PoctiveSlovenske predstavuje garanciu Cechu vinohradníkov a vinárov Slovenska, že vína s týmto označením pochádzajú z hrozna dopestovaného a šetrne spracovaného na Slovensku. Vína s označením #PoctiveSlovenske majú najnižšiu uhlíkovú a enviromentálnu stopu a prispievajú tak k dosiahnutiu klimatickej neutrality.

Tri číselné údaje ktoré potrebujete vedieť o slovenskom vinohradníctve a vinárstve : 7000, 33% a 1. 

Cech vinohradníkov a vinárov Slovenska ďalej upozorňuje, že súčasnú situáciu v slovenskom vinohradníctve a vinárstve definujú najmä 3 číselné údaje. 7000, 33% a 1. Prvé číslo označuje očakávaný pokles výmery rodiacich vinohradov na Slovensku v 2021 roku na úroveň približujúcu sa k 7000 hektárov, čo predstavuje alarmujúci stav. Druhé číslo označuje krátenie platieb od Poľnohospodárskej platobnej agentúry z programu „reštruktualizácia vinohradov“ o 33% zo žiadanej a zazmluvnenej sumy. Tretie číslo je podľa CVVS dnes najdôležitejšie. Pokiaľ si každý dospelý Slovák a milovník vína, kúpi počas mesiaca poctivého slovenského vína od svojho vinára fľašu vína navyše, pomôže slovenským vinohradníkom a vinárom zachovať rodiace vinohrady, znížiť enviromentálnu stopu vinohradníctva a pomôže posilniť odolnosť slovenského vinohradníckeho sektora voči krízam. 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.