Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Vyskúšajte recept na halloweenske čokoládové sušienky, ktorý je strašidelne chutný a jednoduchý na prípravu doma, takže máte dostatok času na prípravu party. Tieto čokoládové sušienky sú jemné zvnútra a chrumkavé zvonka a zdobené strašidelnými pavučinami nakreslenými na vrchu polevou z bielej čokolády. Urobte dojem na svojich hostí počas Halloweenu.
Jednoduchý recept na halloweenske čokoládové sušienky stelesňuje strašidelnú tému s bielymi čokoládovými pavučinami. Budú vyzerať tak dobre, že ich vy a vaši hostia takmer nebudete chcieť jesť. Nasekané vlašské orechy ukryté vo vnútri koláčikov dodávajú chrumkavý prvok prekvapenia.
• 190 g zmäknutého masla
• 230 g tmavej čokolády VENCHI Horká čokoláda 75%
• 3 veľké vajcia
• 1 lyžička vanilkového extraktu
• 250 g práškového cukru
• 80 ml kyslej smotany
• 180 g hladkej múky
• 1 lyžička soli
• 100 g nasekaných vlašských orechov
Dekoratívna poleva
• 50 g bielej čokolády VENCHI Biela čokoláda so slanými orieškami
1. Formu s priemerom 13 cm vyložte papierom na pečenie a aj boky. Predhrejte si rúru na 180° C. Na miernom ohni roztopíte tmavú čokoládu a maslo.
2. V inej miske vyšľaháte vajíčka, vanilku a cukor. Keď čokoládová zmes vychladne, zašľaháme do nej vajíčka s cukrom.
3. Potom pridajte múku, soľ a nasekané vlašské orechy, prilejte kyslú smotanu. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Cesto vylejte do vymastenej formy na pečenie.
4. Pečte v rúre asi 30 minút. Vrch by mal byť vysušený a a vnútro by mali byť mäkké.
Čas na prípravu polevy: Roztopte bielu čokoládu. Vložte bielu čokoládu do mikrovlnnej rúry na 30 sekúnd, potom premiešajte a opakujte, kým sa čokoláda nerozpustí. Polevu vložte do vrecúšok a počkajte, kým brownies úplne nevychladnú. Potom koláčiky ozdobte vzormi pavučiny.
Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.