offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Château Topoľčianky prichádza so Chardonnay s etiketou od maliara Martina Lukáča

Château Topoľčianky prichádza so Chardonnay s etiketou od maliara Martina Lukáča

Toto Chardonnay vzniklo ako vzájomná inšpirácia vína a umenia. Autorom etikety je maliar Martin Lukáč, ktorého diela sú veľmi osobité a nespútané. Aké je víno pod jeho obálkou?


Château Topoľčianky Chardonnay ML 2020

Hrozno pre víno Chardonnay ML 2020 sa urodilo v južnoslovenskej obci Marcelová na terasovitých svahoch honu Starý vrch. Ílovito-kamenisté podložie, redukcia úrody a zelená prebierka v kombinácií s ideálnym ročníkom zabezpečili dokonalé hrozno. 

Lipový kvet a propolis absolútne dominujú vo vôni. V ústach objavíte kandizované ovocie, hrušky, dulu, či ananás a žltý melón. Plná a opulentná chuť je podčiarknutá jemným zvyškovým cukrom.

Martin Lukáč pochádza z Piešťan, vyštudoval ŠÚV v Bratislave a neskôr pokračoval v Košiciach na maľbe, no už 10 rokov žije a tvorí v Prahe. Vyštudoval tamojšiu vysokú školu UMPRUM. Absolvoval aj stáže na Akademii Umění v Praze pod vedením Vladimíra Skrepla a Jiřího Kovandu, ako aj na Akadémii v Lipsku. Vystavuje najmä v zahraničí. Momentálne má sólo výstavu v Tyler Wood Gallery v New Yorku, ale veľký počet výstav má napríklad aj v Berlíne, Londýne, Ríme, či Madride. Za zmienku stojí aj výstava v Los Angeles v The Cabin alebo výstava v Dánsku v Huset for Kunst og Design.

Château Topoľčianky je najväčším producentom hrozna na Slovensku, s tradíciou siahajúcou až do roku 1933. V súčasnosti obhospodarujú viac ako 650 hektárov slovenských viníc v Nitrianskej a Južnoslovenskej oblasti.

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.