offerBox
1

30. 6. - Degustácia ružových vín Bory Mall

offerImage

Pozývame vás na degustáciu ružových vín zo Slovenska, Talianska, Francúzska a Nového Zélandu. 

Čítať viac

Black Week Slovenské vína

right-arrow
USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE
Back Filter
Back Filter
Back
Back

Wines Tannat Uruguay (4)

Tannat je výrazne temná a plná odroda s francúzskym pôvodom, známa vo víne Madiran. Dnes je to najpestovanejšia modrá odroda v Uruguaji, kde zažíva svoje znovuzrodenie. Vína sú zvyčajne plné s výraznými tanínmi a veľkým potenciálom na archiváciu. Tannat je výrazne temná a plná odroda s francúzskym pôvodom, známa vo víne Madiran. Dnes je to najpestovanejšia modrá odroda v Uruguaji,… Read more

Filter
Filter
Color
Sugar content
Variety
Country
Region
Brand
Year
Rating
Volume
Packaging
Type
Price
Availability
More filters
Select the price range

Products with price From 0 € To 2 499.95 €

Apply filters

Tannat

Tannat je modrá muštová odroda, ktorá má síce svoj pôvod v juhozápadnom Francúzsku v oblasti Madiran, avšak populárna je predovšetkým v južnej Amerike v Uruguaji, Argentíne, Bolívii, Peru, taktiež v Austrálii a južnej Afrike. Vplyvom globálneho oteplenia sa opäť vracia aj do Francúzska a pestuje sa aj v Kalifornii.  

História

Tannat má pôvod v Baskitsku na hranici medzi Španielskom a Francúzskom v pohorí Pyreneje. Najslávnejšie víno z odrody Tannat bolo vyrobené v oblasti Madiran. Dnes je odroda Tannat populárna v južnej Amerike v Uruguaji, Argentíne, Bolívii, Peru, taktiež v Austrálii a južnej Afrike. Štýlom je odlišný od francúzskych vín. Tannat doviezli po prvý raz do Uruguaja v roku 1870 baskickí prisťahovalci. Stala sa “národnou  odrodou ”, pretože sa perfektne prispôsobila pôdnym a klimatickým podmienkam.

Pestovanie

Tannat nie je náročný na pestovanie, je neskoro dozrievajúca odroda, ktorej vyhovujú skôr teplejšie oblasti južných svahov. Tannat má vysoký obsah polyfenolov.

Charakteristika vína

Vína odrody Tannat majú vysoký obsah trieslovín.Vo Francúzsku sa používa v kupáži s odrodami Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc. Vo vôni dominujú slivky, ostružiny, čierne korenie a herbálne tóny. Chuť je plná, koncentrovaná s vyšším obsahom tanínov.

Gastronómia

Tannat si veľmi dobre rozumie so zverinou, dusené hovädzie s ratatouille zeleninou, hovädzie entrecote s horčicovou omáčkou alebo k steakom.

Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.