offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Vinárstvom roka sa stal Golguz

Vinárstvom roka sa stal Golguz

Časopis VINOTÉKA a Zväz vinohradníkov a vinárov Slovenska vyhlásili koncom decembra nového nositeľa titulu Vinárstvo roka. Stalo sa ním vinárstvo Golguz z Hlohovca a je štvrtým vinárstvom, ktoré si prevzalo toto cenné ocenenie. Cena hlavne hovorí o kvalitatívnom posune vinárstva.


Vinárstvo Golguz vlastní jedny z najlepších polôh na Slovensku. Zaujímavosťou je že sú zaradené do Malokarpatskej oblasti, ale vinice neležia na svahoch Malých Karpát, ale na juhozápadných svahoch Považského Inovca. Vinice pravdepodobne zakladali cisterciáni v 12 storočí. Čo svedčí o mimoriadnej kvalite pôdy. Pôda obsahuje úlomky vápenca ako aj žulové podložie. Je pomerne výhrevná s dobrým prúdením vzduchu.

Vinohrady Golguzu patria medzi najlepšie aj z pohľadu slnečného svitu, ktorý patrí v lokalite Hlohovca a Piešťan k najlepším. Možno preto majú červené vína dostatočnú štruktúru a potenciál pre vyzrievanie.

Golguz produkuje moderné vína z vlastným štýlom, ktoré budú v budúcnosti žiadané. Okrem toho vyrábajú aj ľadové vína - ich prvé je Rulandské Biele 2008. Ak sa k tomu postupne pridá dôraz na terroir, máme sa na čo tešiť.

Vína z vinárstva roka Golguz si môžete kúpiť aj v našom internetovom obchode.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.