Blog on topic Karpatská Perla
Leave topicOslávte Silvester s výbornými bublinkami
04. 12. 2020Silvester je spojený s oslavou príchodu Nového Roka. Počas silvestrovskej noci sa vypije viac bubliniek ako za celý rok. Prípitok o polnoci so šumivým vínom je kľúčovým okamihom Silvestra, kedy sa zamýšľame nad uplynulým rokom a tešíme sa na to, čo nám prinesie ten nový.
Inšpirujte sa výberom od someliéra - Top výber šumivých vín a champagne
Vianoce u slovenských vinárov
03. 12. 2020Vianočné sviatky sú jediným obdobím, kedy sa vinár môže na chvíľu zastaviť a oddýchnuť si. V kľude si otvorí víno, ktoré má odložené v pivnici a teší sa, že ho ochutná so svojou rodinou a priateľmi. Ako však trávia Vianoce slovenskí vinári? Aké víno si otvoria k štedrej večeri a hlavne, čo si želajú do Nového roku 2021? Prinášame Vám rozhovory s piatimi vinármi na tému Vianoce u slovenských vinárov.
Prečítajte si články Vianoce u vinárov z južnej Moravy a Ako trávia Vianoce zahraniční vinári
Ročník 2020 z pohľadu slovenských a moravských vinárov
12. 11. 2020Ročník 2020 bol pre slovenských a moravských vinárov dobrý hlavne pre biele odrody. Veľa pršalo a to najmä v októbri, čo narobilo vrásky nejednému vinárovi. Zberať, či počkať. Poloha vinohradov vo vinohradníckej oblasti, pôda, celoročná starostlivosť a zdravotný stav viniča zohrali najdôležitejšiu úlohu. Prinášame Vám vyjadrenia slovenských a moravských vinárov ako oni hodnotia rok 2020 vo svojich viniciach.
Podporme slovenských vinárov počas druhej vlny pandémie
29. 10. 2020Slovenskí vinári a cech vinohradníkov a vinárov Slovenska apelujú na slovenských spotrebiteľov, aby v najbližších týždňoch uprednostnili nákup slovenských vín. Bez relevantnej podpory od štátu v čase pandémie je to podľa nich jediná možnosť, ako môžu prežiť vinári a existujúce vinohrady.
10 najlepších slovenských vín
09. 09. 2020Rastislav Šuták, someliér WinePlanet.sk a Corner & Co.
Vybrať desať najlepších vín zo Slovenska nie je ľahká úloha najmä preto, že vždy vychádza zo subjektívneho posudzovania vín. Skomplikovať sa to dá, ak si človek určí priority alebo kritéria, ktorým by mali podliehať. Moje kritéria som zhrnul do abecedy potenciálneho degustátora alebo someliera: