Black Week zahraničné vína

right-arrow
USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE
Back Filter
Back Filter
Back
Back

Sieste zadarmo

Cabernet Sauvignon (133)

Jedna z najstarších a najkvalitnejších odrôd. Je zdrojom legendárnych vín a príbehov. Na predvedenie svojich kvalít vyžaduje dostatok slnečných dní počas dozrievania. Vyzrievaním v dubových sudoch sa jej senzorické vnemy ešte viac prehlbujú. V našich zemepisných podmienkach vynikne len v najlepších rokoch. Napriek tomu aj zo Slovenska sa dá ochutnať slušný Cabernet, najmä z teplejších ročníkov. Jedna z najstarších a najkvalitnejších odrôd. Je zdrojom legendárnych vín a príbehov. Na predvedenie svojich kvalít vyžaduje dostatok slnečných dní… Read more

Sorting
Filter
Filter
Color
Sugar content
Variety
Country
Region
Brand
Year
Rating
Volume
Packaging
Type
Price
Availability
More filters
Select the price range

Products with price From 0 € To 2 499 €

Apply filters
Strana 1/7

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon je najrozšírenejšou odrodou na svete. Presviedča svojím nezameniteľným charakterom a svojou sýto červenou farbou. Dominuje silná aróma tmavého ovocia, čiernych ríbezlí, ostružín a sliviek. Taktiež moruše, ostružiny, zrelé čerešne a slivky. Okrem toho sú pre Cabernet Sauvignon typické tóny mäty piepornej a eukalyptu, v niektorých vínach môžete rozpoznať aj sladké drievko, tabak či čokoládu. Obvykle má pomerne pevnú tanínovú štruktúru. Dnes sa pestuje takmer vo všetkých vinárskych regiónoch. Jedinou výnimkou sú severnejšie vinárske oblasti, kde hrozno nemôže úplne dozrieť. Aj keď vedci nemôžu so stopercentnou istotou povedať, z ktorej oblasti pochádza, je isté, že Cabernet Sauvignon začal svoj triumfálny pochod v Bordeaux v 19. storočí. Ide o najvýznamnejšiu odrodu v Bordeaux.

Cabernet Sauvignon je ideálnym cuvée partnerom s Merlotom, Cabernet Francom a s Petit Verdotom kedy získava jemnosť. Merlot mu dodáva ovocnú príchuť. Kombinácia Syrah a Cabernet Sauvignon dáva špeciálny „šmrnc“. Výsledkom sú hlboké červené vína, ktoré sú ideálne na vyzrievanie v sudoch. 

Cabernet Sauvignon zo Slovenska. Tento vinič je doma po celom svete.

Cabernet Sauvignon sa pestuje takmer vo všetkých vinárskych regiónoch sveta, a napriek rôznym klimatickým podmienkam a pôdam si vždy zachováva svoj nenapodobiteľný charakter. Existujú však rozdiely medzi vínami, ktoré sa pestujú vo veľmi teplých vinárskych oblastiach bohatých na slnko a v regiónoch s chladnejšími regiónmi, ako sú napríklad vína pochádzajúce zo Slovenska. Podmienky sa kvôli globálnemu otepľovaniu na Slovensku zlepšujú. Hrozno dozrieva neskôr a je možné ho zberať až v polovici októbra. Výsledné vína sa vyznačujú tónmi čiernych ríbezlí, grafitu a mletej papriky. 

Preferencie Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon sa pestuje vo Francúzsku od roku 1635, najmä v regióne Bordeaux. Toto hrozno miluje stálu klímu v teplých klimatických pásmach bez veľkých výkyvov. Mnohé slovenské plochy sú už príliš ďaleko na sever, takže sa pestuje len vo vybraných oblastiach. Cabernet Sauvignon obľubuje prímorskú klímu, výživné pôdy s veľmi dobrou drenážou. Regióny v Čile, Austrálii, Južnej Afrike, Novom Zélande, Argentíne a Kalifornii ponúkajú ideálne podmienky.

Mladý a vyzretý 

Mladé vína Cabernet Sauvignon sa hodia k vyzretým syrom, grilovaným úpravám mäsa a tapas. Zrelý Cabernet Sauvignon ideálne dopĺňa chuť pečených a grilovaných jedál a všetky tmavé druhy mäsa vrátane exotických pochúťok, ako je bizón a pštros. Intenzívne syry a huby, najmä hľuzovky a pikantné vegetariánske jedlá. 
 

Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.