offerBox
1

30. 6. - Degustácia ružových vín Bory Mall

offerImage

Pozývame vás na degustáciu ružových vín zo Slovenska, Talianska, Francúzska a Nového Zélandu. 

Čítať viac

Ružové dozvuky leta až do -40%

right-arrow
USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE
Back Filter
Back Filter
Back
Back

Blog on topic Zillinger

Leave topic

Spoznajte Veltlín či Grüner Veltliner

16. 08. 2022

Grűner Veltliner - Veltlínske zelené je v Rakúsku najvýznamnejšou pestovanou bielou odrodou, ktorá zaberá takmer tretinu viníc a nie je ťažké pochopiť prečo. Je to odroda, ktorá má úspech v rôznych štýloch.

V 50. rokoch 20. storočia sa stala najrozšírenejšou odrodou vďaka zavedeniu vzdelávacieho systému Hochkultur Lenza Mosera.

Read more >

Rakúske víno a grilovanie

16. 08. 2022

Bez grilovačky by to nebolo leto! Odborníci sa zhodujú, že rozmanité vína z Rakúska sa výborne spájajú s klobásami, steakami a trhaným bravčovým mäsom, čo potvrdil aj majster sveta v grilovaní Adi Matzek.

Grilovanie však nie je len ideálnou príležitosťou otvoriť si fľašu bieleho alebo ružového vína. Na svoje si tu prídu aj milovníci červené vína.

Read more >

Čo sú to BIO vína? Organické, biodynamické a naturálne vína a základné rozdiely.

08. 03. 2022

V čase klimatických zmien, globálneho otepľovania a informačného chaosu sa všetci snažíme byť trochu „zelenší“ a vzdelanejší. Nakupujeme organické produkty, recyklujeme len o niečo viac, ako sme boli zvyknutí. Svet vína smeruje k ekologickému povedomiu a udržateľnosti.

Vyberajte z našej ponuky BIO vín.

Read more >

9 jedinečných vín k Vianociam. Obdarujte tých, ktorí už ochutnali všetko.

05. 11. 2021

Vianoce sú o prekvapení s cieľom dopriať druhému radosť. Ak sa vaša polovička, známy, či kolega považuje za znalca vín, môže byť ťažké vybrať správne víno a prekvapiť ho.

Ponúkame vám 9 tipov, ktoré sa charakterom i štýlom vymykajú zo striktných požiadaviek a dokážu prekvapiť i tých najnáročnejších.

Read more >

Deň Zeme s BIO vínami

21. 04. 2021
Dňa 22. apríla 2021 si pripomíname 51. výročie od oslavy prvého Dňa Zeme. Klíma sa rýchlo mení a človek je za tieto zmeny priamo zodpovedný. Extrémne…
Read more >

Ako trávia Vianoce zahraniční vinári

13. 12. 2020
V poslednej časti trilógie príbehov ako vinári trávia Vianoce sa pozrieme do sveta. Aké vianočné zvyky a pokrmy si pripravujú vinári vo…
Read more >

Víno a špargľa

23. 04. 2020
O pozitívnom vplyve zeleniny na ľudský organizmus, najmä v tomto období, určite netreba polemizovať, rovnako tak ako o priaznivom…
Read more >

Explore topics

Most read

Read Taste & Enjoy

 

Italy
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovakia
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.