Christmas Special Penfolds

right-arrow
USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE
Back Filter
Back Filter
Back
Back

Blog on topic Stift Klosterneuburg

Leave topic

Rakúske víno a grilovanie

16. 08. 2022

Bez grilovačky by to nebolo leto! Odborníci sa zhodujú, že rozmanité vína z Rakúska sa výborne spájajú s klobásami, steakami a trhaným bravčovým mäsom, čo potvrdil aj majster sveta v grilovaní Adi Matzek.

Grilovanie však nie je len ideálnou príležitosťou otvoriť si fľašu bieleho alebo ružového vína. Na svoje si tu prídu aj milovníci červené vína.

Read more >

Špargľové rizoto – RECEPT a tip na víno

09. 05. 2022

Máme tu máj a ten nám prináša sezónu špargle. Úprava špargle je jednoduchá, stačí si len vybrať, či uprednostníte bielu alebo zelenú. Lenka pri príprave rizota použila zelenú špargľu. Keďže špargľa je populárne hlavne v Rakúsku, kde má svoju tradíciu, voľba vína je jasná. K špargľovému rizotu vyskúšajte víno Wiener Gemischter Satz z vinárstva Stift Klosterneuburg.

Read more >

Ako trávia Vianoce zahraniční vinári

13. 12. 2020

V poslednej časti trilógie príbehov ako vinári trávia Vianoce sa pozrieme do sveta. Aké vianočné zvyky a pokrmy si pripravujú vinári vo Francúzsku, Rakúsku, Taliansku, Španielsku, Portugalsku alebo na opačnej strane zemegule, kde Vianoce majú letnú príchuť? Vinári z celého sveta nám prezradili, aké víno nebude chýbať na ich štedrovečernom stole a taktiež i svoje želania do Nového Roku 2021. Nezabudnite pri čítaní článku popíjať ich vína.

Prečítajte si články Vianoce u vinárov z južnej Moravy a Vianoce u slovenských vinárov

Read more >

Degustácia na tému "Nie je zmes ako blend"

13. 02. 2020
Témou prvých tohtoročných februárových Rozhovorov 10/10 bola téma  „Nie je zmes ako blend“, čiže vína vyrobené z viacerých odrôd, ktoré sú…
Read more >

Explore topics

Most read

Read Taste & Enjoy

 

Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.