offerBox
1

30. 6. - Degustácia ružových vín Bory Mall

offerImage

Pozývame vás na degustáciu ružových vín zo Slovenska, Talianska, Francúzska a Nového Zélandu. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron

right-arrow
USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE
Back Filter
Back Filter
Back
Back

Madeira (9)

Klasické fortifikované vína sú sladké s vyšším obsahom zvyškového cukru a alkoholu. Patrí k nim Madeira, Portské víno a sherry.  Klasické fortifikované vína sú sladké s vyšším obsahom zvyškového cukru a alkoholu. Patrí k nim Madeira, Portské víno a sherry.  Read more

Filter
Filter
Color
Type
Sugar content
Variety
Country
Region
Brand
Year
Rating
Volume
Packaging
Price
Availability
More filters
Select the price range

Products with price From 0 € To 4 800 €

Apply filters

Madeira

Prírodne sladké vína

Prvou skupinou sú vína, ktoré majú prirodzený obsah alkoholu. Napríklad Auslese, Trockenbeerenauslese alebo Beerenauslese z odrody Riesling. Dokonca aj ľahšia alternatíva s 20 gramami zvyškového cukru, jemnou aciditou a obsahom alkoholu asi 8% môže byť výborným vínom k dezertom, ak  nie sú príliš sladké.

Prírodne sladké vína s botrytídou

Botrytis je huba, ktorá perforuje šupku hrozna, čo umožňuje vyparovaniu vody z bobule von. Typické Slovenské sú vína z oblasti Tokaj.

Slamové vína, Passito

Druhou skupinou vín vína, ktorých hrozno sa suší po zbere. Typickým zástupcom je Amarone della Valpolicella a  Passito z Talianska. V obidvoch verziách sa zrelé hrozno skladuje na slamených rohožiach niekoľko týždňov alebo mesiacov. Potom sa hrozno lisuje a skladuje s vysokým obsahom cukru a prirodzeným obsahom alkoholu asi 15%. Na Slovensku sa tento druh vinárstva nazýva slamové víno.

Fortifikované vína

Tretia skupina vína, do ktorých sa pridáva  alkohol k zastaveniu kvasenia. V niektorých variantoch týchto vín sa zrelé hrozno suší na slnku niekoľko týždňov. Portské víno /Graham´s/, Sherry /Ximenéz-Spínola, Romate/ a Madeira /Blandy´s/

Fortifikované a sladké vína cestami námorníka.

Boli to hlavne Angličania, ktorí prepravovali veľké množstvá vína po mori. Z tohto dôvodu boli vína obohatené o alkohol, pretože ten pôsobí ako stabilizátor. Počas prepravy vín Madeira sa zistilo, že vína profitujú z dlhej cesty do vzdialených kolónií, vystavených poveternostným vplyvom a predovšetkým horúčave.

Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.