Blog on topic Gérard Bertrand
Leave topicValentín v ružovom opojení. Pozrite si tipy na Rosé vína.
01. 02. 2022Valentín, sviatok zamilovaných sa blíži a vy chcete potešiť svojich blízkych a milovaných. Tento rok vymeňte komerčné srdiečka, sladkosti, kvety alebo šperky originálnym darom. Najkrajší darček je ten, ktorý je darovaný z lásky a zanechá zážitok. Práve kvalitné ružové víno môže byť tým správnym valentínskym darčekom pre vašich blízkych.
Inšpirujte sa: Ružové drinky pre romantický večer, Valentínske párovanie s vínom
Ako vyrobiť vínnu kyticu
30. 01. 2022Víno a kvety potešia vždy. Ukážeme vám však ako zabaliť víno netradične a vyčariť tak kyticu, ktorá rozhodne stojí za to.
Na vínnu kyticu sme použili červené víno Gérard Bertrand Coté des Roses, ktorého dno je vytvarované do podoby ruže. K dispozícii je aj v bielej a ružovej verzii.
Ruža - symbol lásky a Valentína
28. 01. 2022Ruža je symbolom, odvodeným z antického mýtu o smrti Adonisa, milenca Afrodity. Z jeho krvi vyrástli prvé červené ruže. Stali sa symbolom znovuzrodenia a lásky. Farby ruží majú svoju symboliku. Farbou darovaných ruží ľudia prezrádzajú svoju emóciu. Červené ruže symbolizujú lásku a vášeň. Oranžové túžbu, žlté žiarlivosť, ružové radosť a šťastie. Biele ruže sú znakom nevinnosti, pravdy a čistoty.
Gérard Bertrand Valentínska kytica - čaká na dámy na eshope.
TOP francúzske vína v roku 2022
20. 01. 2022Vybrať najlepších desať vín z Francúzska je ako povedať, ktorá skladba Beatles je najlepšia. Francúzsko je domovom obrovského množstva unikátnych vín, ktoré reflektujú miestnu históriu, geografické podmienky, kultúru, gastronómiu a dokonca aj politiku.
Viac než tristo apelácií zohľadňuje tradíciu vín, odrody a spôsob pestovania viniča a aj proces výroby vín. Pre nás Slovákov pôsobí komplikovane a zložito. O to viac tieto vína nadchnú, ale až keď im porozumiete.
Inšpirujte sa výberom somelierky: Top vína z Francúzska
Marinovaný filet zo pstruha s citrónovou omáčkou - RECEPT a tip na víno
11. 01. 2022Po vianočnom prejedení sa dobre padne pre naše trávenie ľahší a zdravý recept na marinovaného pstruha s citrónovou omáčkou servírovaného na podstielke zo slaného lievanca. I víno odporúčané k tomuto jedlu je ľahšie. Ballerine ÉTOILE Crémant de Limoux z vinárstva Gérard Bertrand si s radosťou a bez výčitiek dopraje i balerína v Paríži.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.