offerBox
1

30. 6. - Degustácia ružových vín Bory Mall

offerImage

Pozývame vás na degustáciu ružových vín zo Slovenska, Talianska, Francúzska a Nového Zélandu. 

Čítať viac

Black Week Slovenské vína

right-arrow
USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE
Back Filter
Back Filter
Back
Back

Sieste zadarmo

Gin (58)

Oficiálny zrod ginu sa datuje do roku 1650, keď Dr. Francisco de La Boie, známy ako Dr. Sylvius, v holandskej univerzitnej učebni medicíny pôvodne vytvoril liek na problémy s obličkami, ktorý nazval Genever. Na jeho výrobu zmiešal dve močopudné suroviny – olej z borievkových bobúľ a obilný destilát. Oficiálny zrod ginu sa datuje do roku 1650, keď Dr. Francisco de La Boie, známy ako Dr. Sylvius, v holandskej univerzitnej učebni medicíny pôvodne… Read more

Sorting
Sorting
Strana 3/3
Filter
Filter
Type
Country
Region
Brand
Volume
Packaging
Price
Availability
Select the price range

Products with price From 0 € To 2 499.95 €

Apply filters
Strana 3/3

Gin

Tento liek si ľudia veľmi rýchlo obľúbili predovšetkým vďaka marketingovej stratégii pána profesora. Odporúčal ho totiž používať preventívne ako profylaktikum – raz do mesiaca. V priebehu 17. storočia sa gin stal súčasťou holandskej a belgickej stravy.

Najkvalitnejší a najpoužívanejší proces pri výrobe ginu je destilácia, ktorej predchádza v prvom rade veľmi úzky výber najkvalitnejších ingrediencií, ktoré sa macerujú buď vo vlastne vyrobenom destiláte z obilia, alebo častejšie kúpenom liehu z obilia. Ďalej nasleduje macerácia. Vybrané ingrediencie macerujeme pôvodným anglickým postupom „2nights 1day“ , samozrejme, proces macerovania si vytvára každý výrobca sám. Následne prichádza samotná destilácia, ktorá prebieha v rôznych destilačných zariadeniach – od domácich hrncov až po najkvalitnejšie destilačné prístroje od nemenovaných výrobcov z Nemecka. Na zvýšenie vône a chute veľa výrobcov používa špeciálny závesný systém, do ktorého vkladajú bylinky a rôzne ingrediencie, cez ktoré prechádzajú alkoholové výpary pri procese destilácie, a takýmto spôsobom získava destilát jedinečné senzorické vlastnosti. Následne môžete gin fľaškovať, ako to robí veľa výrobcov, alebo si zvolíte zložitejšiu cestu. A tou je zrenie v kameninových nádobách, kde gin „dozreje“ a získa nové vlastnosti. Samozrejme, toto je len časť umenia výroby ginu, ktorá je omnoho rozmanitejšia. Pôvodom a rozdelením ginov, inováciami ingrediencií, technologickými postupmi, ktorými vzniká moderný gin. A, samozrejme, najhlavnejším aspektom ostáva tajomstvo destilérov.

V našej ponuke nájdete prémiové giny rôznych značiek, vyskúšajte London dry gin Pink 47, nórsky gin Kimerud so slovenskými koreňmi, holadský gin z čiernych paradajok Black Tomato alebo štýlový švajčiarsky gin Nginious!

Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.