Blog on topic Bollinger
Leave topicNajlepšie vína z Francúzska
20. 02. 2020Francúzsko je krajina s dlhou a bohatou históriou v pestovaní hrozna a výrobe vína. História pestovania viniča na tomto území siaha do 6. storočia pred Kristom. Víno tvorilo vždy podstatnú súčasť života každého Francúza.
Poďte sa pozrieť, ktoré oblasti Francúzska si zalúžia vašu pozornosť a ktoré francúzske vína by ste rozhodne mali ochutnať.
Degustácia na tému "Nie je zmes ako blend"
13. 02. 2020Témou prvých tohtoročných februárových Rozhovorov 10/10 bola téma „Nie je zmes ako blend“, čiže vína vyrobené z viacerých odrôd, ktoré sú vo svete veľmi populárne a vyhľadávané. Od jednoodrodových vín ich odlišuje fakt, že na ich výrobu musia byť všetky zložky v mimoriadnej kvalite. Ich autori im citlivým spôsobom pridávajú aj punc originality aj rozmanitosti.
Ako chutia vína z Francúzska
08. 02. 2020Keď sa tradícia snúbi s vášňou, vzniká najlepšie víno na svete. Bez vína by nebolo Francúzsko a bez Francúzska by nebolo víno - krajina galského kohúta je jedným z najväčších a najznámejších producentov vína na svete.
Aké víno sa hodí k rybe
20. 08. 2019Ak má víno ideálne sprevádzať ryby, predovšetkým treba prihliadnuť na to, o aký druh ryby ide. Okrem výberu rýb ovplyvňuje snúbenie s vínom aj príprava ryby a omáčka, s ktorou je servírovaná. K dokonalému gurmánskemu zážitku vám ponúkame sprievodcu párovania vína s rybou.
Inšpirujte sa naším výberom vín pre ideálne párovanie s rybami.
Čo znamená „Vins Clair“ a zážitky z výletu do Champagne
03. 04. 2019Každoročne sa začiatkom marca koná vo Francúzskej oblasti Champagne týždeň s názvom Vins clairs. Jedná sa o udalosť, kedy sa vo veľkej časti vinárstiev v oblasti Champagne miešajú cuveé na základné vína. Tento rok sme sa spolu s klientami vybrali objaviť tajomstvo do Champagne. Prečítajte si osobnú skúsenosť z tohto výletu od nášho someliéra Martina Priečka.