offerBox
1

3. 10. - MasterClass Bordeaux 2021

offerImage

Pozývame vás na Masterclass ôsmich červených vín ročníka 2021 z Bordeaux, ktorý patril medzi klasické. 

Čítať viac

Slovenské vinobranie + víno Pivnica Čebovce zadarmo k nákupu nad 50 €

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA

Blog na tému Quinta do Crasto

Odísť z témy

S ružovým vínom po celý rok v kuchyni

27. 06. 2024

Ružové víno bolo kedysi považované len za letné víno. No čoraz viac ľudí pijú ružové víno po celý rok pri každej príležitosti. Čo si však k nemu dať? Rovnako ako pri bielom alebo červenom víne, najlepšie kombinácie závisia od štýlu vína, ktoré pijete a od toho, či je suché, sladké alebo šumivé.

Čítať viac >

Treska po provensálsky a TIP na rosé Quinta do Crasto

12. 06. 2024

Spotreba rýb je na Slovensku nízka. Vedci nám odporúčajú konzumovať minimálne dvakrát za týždeň rybie mäso. Lenka si pre vás pripravila ľahký a zdravý obed alebo večeru. Tmavú tresku po provensálsky. K nej vám odporúčam vyskúšať novinku z nášho portfólia. Ružové víno z portugalského vinárstva Quinta do Crasto.

Čítať viac >

Ružové víno nie je žiadnym výstrelkom!

07. 06. 2024

Mnohí, ktorí si spájajú ružové víno ako nápoj pre letnú konzumáciu, si stále myslia, že ružové víno nemá veľkú kvalitu. Ružové víno je však jedným z najstarších štýlov výroby vína a je jedným z najobľúbenejších vín najmä v južnom Francúzsku. Rosé má miesto na stole každého znalca vína, pretože sa výborne kombinuje s jedlom, čo umožňuje vychutnať si ho nielen v lete, ale počas celého roka.

AKCIA do 30. 6. 2024 - Ružové vína až -20 %

Čítať viac >

Európske vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

24. 03. 2022

Aké je najlepšie víno? To, ktoré chutí, počúvam často. Určite nie! Áno, víno by malo chutiť, ale to je málo ako dôvod, prečo vzniklo. Aj hamburger vznikol preto, aby nasýtil a chutil. Dokonalé víno je pre mňa to, ktoré čo najvernejšie reflektuje svoj pôvod a ročník. Je vyrobené s citom a fortieľom. S rešpektom k životnému prostrediu kde vzniklo, ako aj v úcte k tradíciám. Využíva moderný prístup s cieľom vyjadriť, nie zaujať. Víno, ktoré dáva viac otázok, ako odpovedí!  Rastislav Šuták, someliér WinePlanet a Corner & Co.

Inšpirujte sa: Slovenské vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022Svetové vína, ktoré by ste mali určite ochutnať v roku 2022

Čítať viac >

Ročník 2021 v Európe

07. 12. 2021

Aký bol ročník 2021 v európskych viniciach? Dá sa povedať, že podobný ako u nás. Vinárstva potrápilo hlavne zlé počasie na začiatku roka, taktiež i tlak chorôb. Našťastie prišlo teplé leto a jeseň. Všetko nakoniec dopadlo dobre a my sa už teraz môžeme tešiť na veľmi svieže, elegantné a harmonické vína z Európy.

Čítať viac >

Ochutnajte jedinečné vína z Portugalska - Quinta do Crasto

13. 10. 2021
Vína Quinta do Crasto ťažia z jedinečnej polohy, ktorá odráža skutočnú podstatu regiónu Douro. Vína sú elegantné, svieže, dobre štruktúrované a…
Čítať viac >

Treska na masle a pyré z hokkaido tekvice - RECEPT a tip na víno

08. 10. 2021
Slnečné dni posledných týždňov pomaly strieda chladné a upršané počasie, ktoré hlási príchod jesene. Jeseň je o farbách. Oranžová tekvica…
Čítať viac >

TOP 50 World´s Best Vineyards 2021

25. 09. 2021
World´s Best Vineyards každý rok vyhlasuje poradie 50-tich najlepších viníc sveta. Hlavnou myšlienkou projektu je podporiť a zviditeľniť…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.