Pierre Sparr
Meno Sparr je vnímané v Alsasku s rešpektom. História vinohradníckej rodiny siaha do roku 1680 v obci Sigolsheim. Počas jej éry sa rodina riadila progresívnym prístupom. Bola medzi prvými, ktorí začali fľašovať vína priamo vo vinárstve. Po druhej svetovej vojne na takmer zničených vinohradoch začali budovať novú etapu vinárstva. V súčasnosti patria pod Cave de Beblenheim. Milovníci alsaských vín oceňujú elegantný, hladký a ušľachtilý prejav ich vín z vinohradov Altenbourg, Clos Sainte-Odile či Grand Cru Brand a Mambourg.
OTHER RELATED PRODUCTS
Pierre Sparr Dynastie
Crémant d'Alsacesparkling wine, made with traditional method white - brut - 0,75l
Pierre Sparr
Crémant d´Alsace Brut Rosésparkling wine, made with traditional method rose - brut - 0,75l
Pierre Sparr
Riesling lieu-dit Altenbourgwine white - semi-dry - r2017 - 0,75l
Pierre Sparr Grande Réserve
Pinot Blancwine white - dry - r2022 - 0,75l
Pierre Sparr Grand Cru Mambourg
Gewurztraminerwine white - sweet - r2018 - 0,75l
We write on our BLOG
Tak ako jesenná príroda hýri farbami, tak i naše jedlo na tanieri by malo byť farebnejšie a sezónne. Tekvica hokkaido je symbolom jesene a má univerzálne využitie v našej kuchyni. Lenka použila pečenú hokkaido tekvicu do rizota a osviežila ho čerstvým ovčím syrom. K nemu odporúčam ružový Crémant d´Alsace Brut Rosé z vinárstva Pierre Sparr.
Pre niekoho špecifická chuť jahňacieho mäsa má svoje miesto v takmer každej svetovej kuchyni. Jeho jemná chuť sa zvýrazní použitím cesnaku a byliniek pri pečení. Lenka vám prináša skvelý recept na pečené jahňacie stehno so zeleninou a batátovo petržlenovým pyré. Skvelým partnerom pri tomto pokrme vám bude alsaský Pinot Gris z vinárstva Pierre Sparr.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu