Blog na tému Párovanie vína a jedla
Odísť z témyJesenná tekvicová polievka a vhodné víno
08. 10. 2024Existuje niečo viac upokojujúce počas melancholického jesenného večera ako tanier horúcej, krémovej tekvicovej polievky? V Riedli veria, že každý pokrm by mal byť zážitkom, od bohatej textúry tekvicovej polievky až po sofistikované kombinácie kvalitného vína podávaného v nádhernom skle. Plánujete príjemný večer pri ohni? Tento recept stelesňuje esenciu jesene. Pomôže vám vytvoriť pokrm, ktorý poteší vaše zmysly.
Jeseň spojená s vínom – aké víno k pečenej husi či kačke
25. 09. 2024Jeseň so svojimi stále teplými dňami je vzrušujúcim obdobím. Ponúka množstvo zeleniny a ovocia, cvikla, tekvica, gaštany, lesné huby, jablká či hrušky. Jeseň je gastronomickým sviatkom. A aké vína sa najlepšie spájajú s jesennými pokrmami ako je hus a kačica?
Recepty inšpirované Champagne Bollinger Rosé
15. 08. 2024Nová spolupráca Bollinger so šéfkuchárom Sylvianom Sendrom, oceneným Michelinovou hviezdou, ponúka inšpirujúce kombinácie s ikonickým ružovým Champagne Bollinger.
Cestoviny a bublinky
17. 07. 2024Cestoviny a šumivé víno patria k sebe, je to jeden z našich najčastejších pôžitkov. Prinášame vám zaujímavé tipy, aké cestoviny sa hodia k vašim obľúbeným bublinkám a ako pozdvihnúť cestovinový pokrm so správnou kombináciou.
Šieste najlacnejšie bublinky v košíku sú automaticky zadarmo. Pozrieť pravidlá.
S ružovým vínom po celý rok v kuchyni
27. 06. 2024Ružové víno bolo kedysi považované len za letné víno. No čoraz viac ľudí pijú ružové víno po celý rok pri každej príležitosti. Čo si však k nemu dať? Rovnako ako pri bielom alebo červenom víne, najlepšie kombinácie závisia od štýlu vína, ktoré pijete a od toho, či je suché, sladké alebo šumivé.