Wine pairing with food
Leave topicVína na husacie a kačacie hody
Príchod jesene je spojený na Slovensku s tradíciou husacích a kačacích hodov. Najmä v okolí Slovenského Grobu ponúkajú reštaurácie zaujímavé menu z husacieho alebo kačacieho mäsa rôznych variácií. Od najklasickejšej kombinácie pečenej husi so zemiakovými lokšami a kapustou, cez husí alebo kačací vývar, foie gras, či plnených lokší na slano alebo sladko, až po moderné úpravy v zážitkových reštauráciách. Ponúkame Vám výber vín, ktorý vás môže inšpirovať a prispieť k dokonalého pôžitku s týmto jedlom.
Inšpirujte sa: Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov
Aké víno ku grilovaným jedlám
Leto je tu a vy viete, čo to znamená. Je čas začať grilovať! Aj keď je grilovanie vonku často spojené hlavne s pitím piva, neexistujú žiadne pravidlá, ktoré by hovorili, že si k burgeru nemôžete vychutnať pohár vína. Párovanie vína a grilovaných pokrmov je jednoduchšie, ako ste si mysleli. Správne vychladený pohár vína dokáže prekvapivým spôsobom oživiť chute vašich obľúbených letných jedál.
Tipy na párovanie nájdete v tématickom blogu Grill & Chill s vínom – Aké víno párovať ku grilovaným…
Read more >
Víno a hovädzie mäso
Podľa spôsobu prípravy a kvality hovädzieho mäsa vyberáme najvhodnejšie vína. Roastbeef teplý alebo studený je najlepší k telnatému bielemu vínu. Ak sa podáva ako hlavný chod najlepšie je Sangiovese, podobne aj k hovädziemu carpacciu. Tatarák z kvalitného mäsa bez kečupu, horčice a pod. sa vychutnáva k šumivému Blanc de Noir a ružovému Crémantu.
V reštauráciách sú veľmi obľúbené steaky. Dobre pripravené strácajú tuk pri grilovaní, čo znižuje ich schopnosť vyvážiť vnímanie tanínov. Víno s…
Read more >
Huby a víno
Huby sú skvelým spoločníkom mnohých vín a existuje veľa smerov, ktorým sa môžete vydať. Tu platí obvyklá rada pre párovanie vína a jedla. Premýšľajte buď nad zladenými alebo kontrastnými chuťami a textúrami a nad harmóniou intenzity pokrmu a vína.
Inšpirujte sa výberom vín od someliérky, tipy na párovanie vína a jedál s hubami nájdete na blogu.
Read more >
Víno a špargľa
Vyberte správne víno k špargli s holandskou omáčkou alebo ku krémovému rizotu. Inšpirujte sa výberom vína k špargli od našej someliérky.
Výber vín závisí od spôsobu prípravy a tiež od použitých ingrediencií. Asi najpopulárnejšou, najviac používanou a najistejšou kombináciou je špargľa a Sauvignon Blanc z Nového Zélandu.
Prečítajte si tipy na vína k rôznym špargľovým pochúťkam.
Read more >
Víno a čokoláda
Ponúkame vám výber vína, ktoré sú ideálne na párovanie s čokoládou. Víno a čokoládu spája veľa vecí. Niekedy týmto spojením vznikne dokonca i láska…
Read more >
Víno a divina
V prípade, že podávame mäso z jeleňa, srnca, daniela, zajaca alebo diviaka, snažíme sa k ním vybrať rustikálne červené víno s dobrou štruktúrou a…
Read more >
Víno a jahňacie, teľacie mäso
Jahňacie a teľacie mäso dokresľujeme jemnejším a hladkým vínom. Pravý viedenský rezeň so zemiakovým šalátom sa servíruje s nemeckým alebo rakúskym…
Read more >
Vína na husacie a kačacie hody
Príchod jesene je spojený na Slovensku s tradíciou husacích a kačacích hodov. Najmä v okolí Slovenského Grobu ponúkajú reštaurácie zaujímavé menu z…
Read more >
Aké víno ku grilovaným jedlám
Leto je tu a vy viete, čo to znamená. Je čas začať grilovať! Aj keď je grilovanie vonku často spojené hlavne s pitím piva, neexistujú žiadne pravidlá…
Read more >
Víno a hovädzie mäso
Podľa spôsobu prípravy a kvality hovädzieho mäsa vyberáme najvhodnejšie vína. Roastbeef teplý alebo studený je najlepší k telnatému bielemu vínu. Ak…
Read more >
Huby a víno
Huby sú skvelým spoločníkom mnohých vín a existuje veľa smerov, ktorým sa môžete vydať. Tu platí obvyklá rada pre párovanie vína a jedla. Premýšľajte…
Read more >
Víno a špargľa
Vyberte správne víno k špargli s holandskou omáčkou alebo ku krémovému rizotu. Inšpirujte sa výberom vína k špargli od našej someliérky.
Výber vín…
Read more >
Víno a čokoláda
Ponúkame vám výber vína, ktoré sú ideálne na párovanie s čokoládou. Víno a čokoládu spája veľa vecí. Niekedy týmto spojením vznikne dokonca i láska…
Read more >
Víno a divina
V prípade, že podávame mäso z jeleňa, srnca, daniela, zajaca alebo diviaka, snažíme sa k ním vybrať rustikálne červené víno s dobrou štruktúrou a…
Read more >
Víno a jahňacie, teľacie mäso
Jahňacie a teľacie mäso dokresľujeme jemnejším a hladkým vínom. Pravý viedenský rezeň so zemiakovým šalátom sa servíruje s nemeckým alebo rakúskym…
Read more >