Christmas Special Veuve Clicquot

right-arrow
USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE
Back Filter
Back Filter
Back
Back

Sieste zadarmo

Wine pairing with food

Leave topic

Vína na husacie a kačacie hody

Príchod jesene je spojený na Slovensku s tradíciou husacích a kačacích hodov. Najmä v okolí Slovenského Grobu ponúkajú reštaurácie zaujímavé menu z husacieho alebo kačacieho mäsa rôznych variácií. Od najklasickejšej kombinácie pečenej husi so zemiakovými lokšami a kapustou, cez husí alebo kačací vývar, foie gras, či plnených lokší na slano alebo sladko, až po moderné úpravy v zážitkových reštauráciách. Ponúkame Vám výber vín, ktorý vás môže inšpirovať a prispieť k dokonalého pôžitku s týmto jedlom.

Inšpirujte sa: Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov

Read more >

Aké víno ku grilovaným jedlám

Leto je tu a vy viete, čo to znamená. Je čas začať grilovať! Aj keď je grilovanie vonku často spojené hlavne s pitím piva, neexistujú žiadne pravidlá, ktoré by hovorili, že si k burgeru nemôžete vychutnať pohár vína. Párovanie vína a grilovaných pokrmov je jednoduchšie, ako ste si mysleli. Správne vychladený pohár vína dokáže prekvapivým spôsobom oživiť chute vašich obľúbených letných jedál.  Tipy na párovanie nájdete v tématickom blogu Grill & Chill s vínom – Aké víno párovať ku grilovaným…
Read more >

Víno a hovädzie mäso

Podľa spôsobu prípravy a kvality hovädzieho mäsa vyberáme najvhodnejšie vína. Roastbeef teplý alebo studený je najlepší k telnatému bielemu vínu. Ak sa podáva ako hlavný chod najlepšie je Sangiovese, podobne aj k hovädziemu carpacciu. Tatarák z kvalitného mäsa bez kečupu, horčice a pod. sa vychutnáva k šumivému Blanc de Noir a ružovému Crémantu. V reštauráciách sú veľmi obľúbené steaky. Dobre pripravené strácajú tuk pri grilovaní, čo znižuje ich schopnosť vyvážiť vnímanie tanínov. Víno s…
Read more >

Huby a víno

Huby sú skvelým spoločníkom mnohých vín a existuje veľa smerov, ktorým sa môžete vydať. Tu platí obvyklá rada pre párovanie vína a jedla. Premýšľajte buď nad zladenými alebo kontrastnými chuťami a textúrami a nad harmóniou intenzity pokrmu a vína. Inšpirujte sa výberom vín od someliérky, tipy na párovanie vína a jedál s hubami nájdete na blogu.
Read more >

Víno a špargľa

Vyberte správne víno k špargli s holandskou omáčkou alebo ku krémovému rizotu. Inšpirujte sa výberom vína k špargli od našej someliérky. Výber vín závisí od spôsobu prípravy a tiež od použitých ingrediencií. Asi najpopulárnejšou, najviac používanou a najistejšou kombináciou je špargľa a Sauvignon Blanc z Nového Zélandu. Prečítajte si tipy na vína k rôznym špargľovým pochúťkam.
Read more >

Víno a čokoláda

Ponúkame vám výber vína, ktoré sú ideálne na párovanie s čokoládou. Víno a čokoládu spája veľa vecí. Niekedy týmto spojením vznikne dokonca i láska…
Read more >

Víno a divina

V prípade, že podávame mäso z jeleňa, srnca, daniela, zajaca alebo diviaka, snažíme sa k ním vybrať  rustikálne červené víno s dobrou štruktúrou a…
Read more >

Víno a jahňacie, teľacie mäso

Jahňacie a teľacie mäso dokresľujeme jemnejším a hladkým vínom. Pravý viedenský rezeň so zemiakovým šalátom sa servíruje s nemeckým alebo rakúskym…
Read more >

Vína na husacie a kačacie hody

Príchod jesene je spojený na Slovensku s tradíciou husacích a kačacích hodov. Najmä v okolí Slovenského Grobu ponúkajú reštaurácie zaujímavé menu z…
Read more >

Aké víno ku grilovaným jedlám

Leto je tu a vy viete, čo to znamená. Je čas začať grilovať! Aj keď je grilovanie vonku často spojené hlavne s pitím piva, neexistujú žiadne pravidlá…
Read more >

Víno a hovädzie mäso

Podľa spôsobu prípravy a kvality hovädzieho mäsa vyberáme najvhodnejšie vína. Roastbeef teplý alebo studený je najlepší k telnatému bielemu vínu. Ak…
Read more >

Huby a víno

Huby sú skvelým spoločníkom mnohých vín a existuje veľa smerov, ktorým sa môžete vydať. Tu platí obvyklá rada pre párovanie vína a jedla. Premýšľajte…
Read more >

Víno a špargľa

Vyberte správne víno k špargli s holandskou omáčkou alebo ku krémovému rizotu. Inšpirujte sa výberom vína k špargli od našej someliérky. Výber vín…
Read more >

Víno a čokoláda

Ponúkame vám výber vína, ktoré sú ideálne na párovanie s čokoládou. Víno a čokoládu spája veľa vecí. Niekedy týmto spojením vznikne dokonca i láska…
Read more >

Víno a divina

V prípade, že podávame mäso z jeleňa, srnca, daniela, zajaca alebo diviaka, snažíme sa k ním vybrať  rustikálne červené víno s dobrou štruktúrou a…
Read more >

Víno a jahňacie, teľacie mäso

Jahňacie a teľacie mäso dokresľujeme jemnejším a hladkým vínom. Pravý viedenský rezeň so zemiakovým šalátom sa servíruje s nemeckým alebo rakúskym…
Read more >

Explore topics

Most read

Our tips

Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.