
Víno a jahňacie, teľacie mäso
Jahňacie a teľacie mäso dokresľujeme jemnejším a hladkým vínom. Pravý viedenský rezeň so zemiakovým šalátom sa servíruje s nemeckým alebo rakúskym suchým vínom z odrody Riesling alebo Grüner Veltliner. Pečenej jahňacej kotlete s pohankou si môžeme vybrať víno biele, ružové ale i červené.
Z bielych vyskúšajte suchý Pinot Grigio z Alto Adige, korenistý Tramín z Alsaska, ružové z juhu Francúzska z oblasti Languedoc Roussillon alebo Provence. Z modrých odrôd vína so zamatovou štruktúrou, Rulandské modré alebo rakúsky St. Laurent. Jahňacie na hubách je dokonalé so starším Barolom z Piemonte. Delikatesy ako teľacie líčka alebo brzlík harmonizujeme k veľkolepému Rizlingu z Rheingau alebo ku klasickej Rioje Gran Reserva z minulého storočia.
Prečítajte si článok - Zásady správneho výberu vína k mäsu.
Related products
Fundus Regius
Tramín červenýquality wine white - dry - r2018 - 0,75l

Château Belá
Tramín červenýquality varietal wine whit a special atribut- selection of grapes white - dry - r2021 - 0,75l
Papillon Víno od Francúza
Voyage Pinot Noir, BIOwine red - dry - r2022 - 0,75l
Estandon
Légende Côtes de Provencewine rose - dry - r2018 - 0,75l

El Coto
Coto de Imaz Gran Reservawine red - dry - r2018 - 0,75l
Zind Humbrecht
Gewurztraminer Turckheim, BIOwine white - dry - r2022 - 0,75l
Elena Walch
Single Vineyard Pinot Grigio Castel Ringbergwine white - dry - r2023 - 0,75l
Albert Bichot
Secret de Famille, Bourgogne Côte d´Or Pinot Noirwine red - dry - r2020 - 0,75l

Domaine Laporte
Les Royaux Sancerre BIOwine red - dry - r2020 - 0,75l