offerBox
1

3. 10. - MasterClass Bordeaux 2021

offerImage

Pozývame vás na Masterclass ôsmich červených vín ročníka 2021 z Bordeaux, ktorý patril medzi klasické. 

Čítať viac

Slovenské vinobranie + víno Pivnica Čebovce zadarmo k nákupu nad 50 €

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA

Blog na tému Žitavské vinice

Odísť z témy

Nové slovenské vína v portfóliu - Nichta a Žitavské Vinice

27. 09. 2023

Ďalšie novinky od domácich vinárov máme skladom. Ochutnajte vlajkovú loď vinárstva Nichta a víno zo Žitavských Viníc z netradičnej odrody Rosa.

Nový blog: Ročník 2023 slovami slovenských vinohradníkov a vinárov

Čítať viac >

Hruškový tart s mandľovým krémom - RECEPT a tip na víno

16. 09. 2021

Nastal čas zberu úrody. Naše ovocné sady nám prinášajú v tomto čase rôzne druhy ovocia ako slivky, hrozno, ale i hrušky a skoršie odrody jabĺk. Hrušky sú veľmi zdravé a chutné ovocie typické pre Slovensko. Z hrušiek sa dajú pripraviť rôzne pokrmy či už sladké alebo slané.

Lenka sa rozhodla pre vás upiecť hruškový tart s mandľovým krémom a k nemu som vybrala skvelé, prírodne sladké víno z odrody Pálava zo Žitavských viníc.

Čítať viac >

V povodí Žitavy, tam sa dobré víno rodí – Vinárstvo Žitavské vinice

13. 10. 2020

Spomedzi malých slovenských vinárstiev vyčnieva tandem Jozef Teplan a Tomáš Strelinger z Úľan nad Žitavou. Táto dvojica upriamila zraky milovníkov vína na zázračný kút Slovenska rozprestierajúci sa medzi riekami Nitra a Žitava. Sú veľkými nádejami slovenského vína.

Teraz nájdete vína Žitavské vinice v akcii -15%

Čítať viac >

Tie najlepšie vína zo Slovenska

15. 05. 2019

Degustácia "Rozhovory 10/10" priniesla najlepšie slovenské vína.  Šesť vinohradníckych oblastí reprezentovalo 10 slovenských vinárstiev.

Vzhľadom k situácii stále sa znižujúcich plôch vinohradov na Slovensku, je čoraz ťažšie nájsť výnimočné vína s charakterom pôvodu. V rámci ochutnávky vína a rozhovorov sa ochutnávali vína biele, ružové, červené, suché i sladké, tiché i šumivé z ročníkov 2016 až 2000.

Čítať viac >

Žitavské vinice, klenot z dolného Požitavia

23. 10. 2018

Vinárska výroba na Slovensku zažíva v posledných rokoch malú revolúciu. Neustále sa objavujú nové talenty, pod ktorých starostlivými rukami víno doslova spieva. Spomedzi tvorcov krásnych vín vyčnieva maličké vinárstvo Žitavské Vinice z Úľan nad Žitavou, za ktorým stoja dvaja nadšení producenti dobrého vína, Jozef Teplan a Tomáš Strelinger.

Čítať viac >

Deň potom alebo degustácia vín zo Žitavských viníc

22. 03. 2016
V súčasnosti sa dá už jednoznačne potvrdiť, že vinárstvo Žitavské vinice z Úľan nad Žitavou reprezentujú dva tandemy. Prvým, je partnerstvo Jozefa…
Čítať viac >

Tramín Červený - odroda vína, ktorá dala svetu štýl

19. 08. 2015
Pre mnohých milovníkov vína a pre naše nežnejšie polovičky je Tramín vstupnou bránou do sveta kvalitných vín. Za jej úspechom je aj krásna a …
Čítať viac >

Najlepšie slovenské vína - Žitavské vinice

21. 08. 2014
Pripravili sme pre vás vínnu cestu po Slovensku, v ktorej vám predstavíme našich vinárov a naše vínne poklady. Náš someliér navštívil 7 slovenských…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.