Blog na tému Párovanie vína a jedla
Odísť z témyTeplý šalát z pohánky a TIP na víno
26. 01. 2023Pohánku už dávno ľudia považovali za superpotravinu. Momentálne sa opäť objavuje v našej kuchyni. Ako si ju však správne pripraviť? Lenka vám to prezradí. Ochutnajte jej obľúbený teplý šalát z pohánky, pečenej mrkvy s kozím syrom. Výborne sa k nemu hodí rakúske polosuché biele víno z vinárstva Stift Klosterneuburg.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.
Kuracie kúsky v horčicovej omáčke a TIP na víno
17. 01. 2023Po Vianociach si potrebuje naše telo oddýchnuť od ťažkých pokrmov. Kuracie mäso je ľahko stráviteľné a má málo kalórii. Jeho príprava je všestranná, môžete ho dusiť, grilovať alebo smažiť. Lenka si pre vás pripravila kuracie kúsky v horčicovej omáčke s Basmati ryžou. K tomuto jedlu sa výborne hodí naša novinka Reya Elementa Rizling vlašský 2021.
Opitý Izidor roláda a TIP na víno
15. 12. 2022Aké by to boli Vianoce bez sladkostí. Vyskúšajte tento rok tradičný recept v novom šate podľa Lenky.
Pripravte si opitého Izidora ako roládu a k nemu vyskúšajte víno Maury Tuilé od Gérarda Bertranda.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.
Pstruh s bazalkovo-zamiakovým pyré a TIP na víno
09. 12. 2022Každý z nás sa teší na Vianoce. Víno je lahodným doplnkom každého jedla a môže byť výborným spoločníkom, ako ešte viac pozdvihnúť vianočné sviatky.
Lenka si pre vás pripravila pstruha s bazalkovo zemiakovým pyré a grilovanou cuketou. K nemu odporúčame biele víno odrody Silvánske zelené z vinárstva Karpatská Perla.
Vína k vianočnej pohode
01. 12. 2022Každý z nás sa teší na Vianoce. Aspoň na chvíľu utiecť z pracovného kolotoča, zastaviť a ponoriť sa hlbšie do svojho vnútra. Konečne mať čas tráviť spoločné chvíle s rodinou a s priateľmi. A práve vtedy je ten správny čas otvoriť si víno, ktoré ste si odložili na ten „správny čas“.
Inšpirujte sa výberom vín od našej someliérky.