Postup
1. Panenku si vyberieme z chladničky aspoň hodinu pred prípravou a odblaníme ju, ak je treba. Potom panenku opečieme zo všetkých strán na rozpálenej panvici s olejom.
2. Vo vnútri by mala zostať šťavnatá, takže ju opekáme cca 2 minúty z každej strany.
3. Rozpustíme si maslo a zmiešame s farebným drveným korením a soľou. Mäso vyberieme z panvice, prelejeme s pripraveným maslom a zabalíme do alobalu.
4. Vložíme do rúry na 180° C na 10 minút, ak chceme mať panenku krásne ružovú. Ak preferujete viac prepečenú, nechajte ju piecť 15 minút. Ja som ju nechala 12 minút do jemnej ružovej farby.
5. Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a do sucha utrieme. Nakrájame ich na tenké plátky, vložíme do žiaruvzdornej formy s papierom na pečenie.
6. Osolíme, posypeme rozmarínom a pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 20 až 30 minút na 200° C.
7. Medzi tým si pripravíme slivkovú omáčku - Omáčku pripravíme tak, že stiahneme plameň alebo stupeň indukcie na minimum a nalejeme víno do hrnca. Chvíľu ho redukujeme.
8. Zvýšime teplotu a pridáme vývar, slivkový lekvár, na jemno nakrájané slivky, čili a tymián. Dôkladne premiešame a zredukujeme na považovanú hustotu.
9. Na koniec zjemníme lyžičkou masla . Podľa potreby dochutíme.
Servírovanie - Panenku vyberieme z alobalu a nakrájame na hrubšie plátky. Môžeme servírovať spolu s omáčkou. Podávame s pečenými zemiakmi s rozmarínom a pohárom červeného vína.