Blog na tému Bollinger
Odísť z témyAko chutia vína z Francúzska
08. 02. 2020Keď sa tradícia snúbi s vášňou, vzniká najlepšie víno na svete. Bez vína by nebolo Francúzsko a bez Francúzska by nebolo víno - krajina galského kohúta je jedným z najväčších a najznámejších producentov vína na svete.
Aké víno sa hodí k rybe
20. 08. 2019Ak má víno ideálne sprevádzať ryby, predovšetkým treba prihliadnuť na to, o aký druh ryby ide. Okrem výberu rýb ovplyvňuje snúbenie s vínom aj príprava ryby a omáčka, s ktorou je servírovaná. K dokonalému gurmánskemu zážitku vám ponúkame sprievodcu párovania vína s rybou.
Inšpirujte sa naším výberom vín pre ideálne párovanie s rybami.
Čo znamená „Vins Clair“ a zážitky z výletu do Champagne
03. 04. 2019Každoročne sa začiatkom marca koná vo Francúzskej oblasti Champagne týždeň s názvom Vins clairs. Jedná sa o udalosť, kedy sa vo veľkej časti vinárstiev v oblasti Champagne miešajú cuveé na základné vína. Tento rok sme sa spolu s klientami vybrali objaviť tajomstvo do Champagne. Prečítajte si osobnú skúsenosť z tohto výletu od nášho someliéra Martina Priečka.
Šampanské alebo Champagne
15. 11. 2018Pojem champagne smie byť používaný LEN na označovanie šumivého vína vyrobeného vo francúzskom regióne Champagne pomocou klasickej Méthode Champenoise. Od roku 1994 vína vyrobené touto metódou mimo regiónu Champagne nesmú pri označovaní používať termín Méthode Champenoise, môžu používať len pojem Méthode Traditionnelle.
Bollinger - šampanské Jamesa Bonda
15. 11. 2018„Šampanské pijem, keď som šťastná, i keď som smutná. Občas ho pijem, keď som sama. V spoločnosti ho pijem každopádne. Dám si za pohárik aj keď nemám chuť, a pijem ho vždy, keď som hladná. Ale inak sa ho ani nedotknem – okrem toho, keď som smädná.“
Madame Jacques (Lilly) Bollinger, citát z Daily Mail zo dňa 17. októbra 1961