Blog na tému Mas d´en Gil
Odísť z témyMas d´en Gil - životné dobrodružstvo troch rodín
14. 10. 2024Mas d'en Gil je výsledkom troch historických etáp, ktoré priniesli výnimočné vlastnosti pre vinohradníctvo, vinárstvo a obchod s vínom v oblasti Priorat.
Čo sú to BIO a biodynamické vína?
23. 01. 2024V čase klimatických zmien a globálneho otepľovania vinohradníci čoraz častejšie musia prispôsobovať prírode a jej zmenám. Udržateľné postupy pri výrobe vína sú kľúčovým trendom, ktorý získava na popularite. Zdravé hrozno a víno je šetrné nielen k nášmu zdraviu, ale i zdraviu k prírode. Víno s označením bio musí byť vyrobené z hrozna, ktoré bolo dopestované v ekologickom režime. Od vinárov vyžaduje, aby nepoužívali žiadne chemické prípravky.
Vyberajte z našej ponuky BIO vín.
9 jedinečných vín k Vianociam. Obdarujte tých, ktorí už ochutnali všetko.
05. 11. 2021Vianoce sú o prekvapení s cieľom dopriať druhému radosť. Ak sa vaša polovička, známy, či kolega považuje za znalca vín, môže byť ťažké vybrať správne víno a prekvapiť ho.
Ponúkame vám 9 tipov, ktoré sa charakterom i štýlom vymykajú zo striktných požiadaviek a dokážu prekvapiť i tých najnáročnejších.
Zmena klímy - Prehodnoťte svoj pitný režim
03. 11. 2021Aj výroba vína má vplyv na životné prostredie, to je nepopierateľné. Tento mesiac sa svetoví lídri stretávajú v Glasgowe na konferencii COP26, ktorú Sir David Attenborough opísal ako možno „našu poslednú príležitosť“ urobiť potrebnú zmenu smerom k ochrane planéty pred „ochromujúcou“ klimatickou krízou.
Dusené hovädzie s hubovou omáčkou a ryžou - RECEPT a tip na víno
25. 10. 2021Hovädzie mäso ako by sa pomaly vytrácalo z našej kuchyne. Naopak v Južnej Amerike, Španielsku a Portugalsku mu stále patrí popredné miesto v jedálnom lístku. Má vysoký obsah esenciálnych aminokyselín, železa a vitamínu B2.
Lenka pripravila veľmi chutný recept na pomaly dusené hovädzie mäso s hubovou omáčkou a trojfarebnou ryžou. K nemu som vybrala červené víno Bellmunt z oblasti Priorat z vinárstva Mas d´en Gil.