Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
Súťaž o balíčky vín a darčeky Nichta
V čase od 17. 5. do 9. 6. prebiehala súťaž o balíček Nichta, ktorý je plný chutí a krásnych darčekov. Celkovo sme hrali o 6 balíčkov vína Nichta a ku každému balíčku víťazovi pribalíme aj štýlové vínne ponožky. Do súťaže ste sa mohli zapojiť nákupom vín Níchta.
Dňa 11. 6. 2024 prebehlo žrebovanie a máme tu 6 výhercov!
Výhercovia
1. Michal Gav....i z Bratislavy
2. Dávid Ne...c z Bratislavy
3. Katarína K....á z Popradu
4. J. Dan...á z Banskej Bystrice
5. Juraj Ši...ý z Bratislavy
6. Benedikt B.... z Bratislavy
Výhercov sme kontaktovali emailom, blahoželáme a ďakujeme všetkým, čo sa zapojili!
Objavte srdce Tekova
Vinárstvo Nichta je moderné rodinné vinárstvo sídliace v srdci vinárskeho regiónu Tekov v Čajkove od roku 1997. Bohatá história Tekova a jej pestré členenie prinášajú mnoho skvelých slovenských odrôd ako Pesecká leánka, Devín či Dunaj, ktoré podporuje aj vinárstvo Nichta. Majiteľ, vinár a vinohradník Branislav Nichta so svojou rodinou verí, že kľúčom ku kvalitnému vínu sú ich vlastné vinohrady, ktoré sa nachádzajú v blízkosti vinárstva.
Vína Nichta sú komplexné a plné s výrazným terroirárnym profilom a odrodovou charakteristikou. To, že kvalita pre vinárstvo znamená všetko, je podložené úspechmi vín na súťažiach doma aj v zahraničí. Vína prezentujú v troch úrovniach Classic, Terroir a Signature verné svojim terroir.
Ďalšie články
Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.
Vinárstvo S, ktoré vyrástlo v srdci vinohradníckej obce Strekov, získalo prestížne architektonické ocenenie CE ZA AR. Tento úspech potvrdzuje nielen kvalitu architektonického riešenia, ale aj význam vinárstva ako miesta, ktoré spája výrobu vína s kultúrnym a komunitným životom regiónu.
Vyhrajte degustáciu pre 6 osôb vo vinárstve Frtus Winery. Zapojte sa do našej súťaže a vyhrajte jedinečný zážitok pre seba a svojich priateľov. Stačí, ak si na e-shope alebo v predajniach WinePlanet zakúpite aspoň jedno víno z portfólia Frtus Winery a ste automaticky v hre. Súťaž trvá do 13.11.2025. Výhercu vyžrebujeme 14.11.2025.




