Keď sa tradícia snúbi s vášňou, vzniká najlepšie víno na svete. Bez vína by nebolo Francúzsko a bez Francúzska by nebolo víno - krajina galského kohúta je jedným z najväčších a najznámejších producentov vína na svete.
Spaghetti Sgambaro s grilovanou cuketou, paprikou, rajčinami - RECEPT a tip na víno
V každej domácnosti sú cestoviny vždy po ruke. Ak nim pridáte zeleninu, ktorá práve dozrieva v záhrade /cuketu, papriku a rajčiny/ s olivovým cesnakom a parmezánom, vytvoria rýchlu a ľahkú večeru.
Skvelým spoločníkom bude k nim novinka v našom portfóliu unikátne španielske ružové víno Las Musas z ročníka 2020.
Pripravte si spaghetti Sgambaro
Recept s grilovanou cuketou, paprikou a rajčinami
Talianske cestoviny Sgambaro sú vyrobené z tvrdej pšenice, ktorá pochádza zo severného Talianska. Sgambaro je rodinný podnik, ktorý v roku 1947 založil Tullio Sgambaro a denne vyrobí 150 ton cestovín. Firma vyrába 4 línie cestovín – Yellow Label, BIO Label, Minicuccioli a Bigoli Nobili. Yellow Label sú cestoviny vyrobené z tvrdej pšenice Marco Aureliono, ktorá patrí k najlepším v Taliansku. Pšenica sa pomaly spracováva a dlhšie suší pri nízkych teplotách, aby sa zachovali jej organoleptické vlastnosti.
Čas prípravy: 20 minút
Počet porcií: 4 osoby
Postup
1. Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode „al dente“. Scedíme a necháme odkvapkať.
2. Nachystáme si hlbšiu panvicu, rozohrejeme na sucho a vložíme do nej nakrájané paradajky , cuketu pokrájanú na rezance a papriku na lodičky.
3. Opečieme na miernom ohni na sucho z každej strany asi 5 minút, pokvapkáme olivovým olejom a okoreníme malou lyžičkou oregana, mletým čiernym korením a soľou podľa chuti .
4. Do panvice pridáme špagety a všetko dobre premiešame.
5. Servírujeme na tanieri a ozdobíme hoblinami parmezánu.
Someliérka odporúča vhodné víno
Grilovaná cuketa, paprika a rajčiny sú typické pre stredomorskú kuchyňu, najmä pre južné pobrežia Talianska, Francúzska i Španielska. Víno Las Musas z vinárstva Finca Museum je vo vôni jemné a elegantné, v chuti prekvapí svojou komplexnou a bohatou štruktúrou a tiež skvelou sviežou kyselinkou. Výborne sa prepojí s chuťou cestovín s grilovanou zeleninou a parmezánom.
Odporúčanie someliérky:
Museum Las Musas 2020 - ružové víno, suché, Cigales DO, Španielsko
Unikátne ružové víno, ktoré pochádza z 2ha vinohradu Las Canteras, ktorý bol vysedený v roku 1937 viacerými bielymi i modrými odrodami s prevahou Garnachy, Tempranilla, Albilla Mayor a Verdeja. Nachádza sa v nadmorskej výške 768 m nad morom na juhovýchodne orientovanom svahu. Chudobná štrkovo hlinitá pôda prispieva k veľmi nízkym výnosom. Hrozno sa zberá a vinifikuje spoločne. Nefiltrované vyzrieva 3 mesiace v dubových sudoch. Do číslovaných fliaš sa plní len jemne čírené. Bledoružová farba. Príjemná vôňa kôstkového ovocia, bielych kvetov s jemným dotykom biskvitu. Komplexné a jedinečné ružové víno so schopnosťou vyzrievať. Limitovaná produkcia a veľká rarita! Pozrieť víno na eshope.
Vinárstvo Finca Museum Cigales
Finca Museum bolo založené v roku 1999 a patrí pod Barón de Ley. Ide o prvý projekt skupiny mimo D.O.Ca Rioja. Po rokoch hľadania našlo vinárstvo ideálne miesto v oblasti Cigales. Vína z tejto oblasti stoja v tieni susednej a slávnejšej oblasti - Ribera del Duero. Kamenisté pôdy s nízkym organickým materiálom a vplyv kontinentálneho podnebia s prudkými zmenami teplôt, ponúka ideálne podmienky vyrábať jedinečné červené vína s vlastnou osobitosťou. V niektorých prípadoch aj 100 ročné vinohrady s nadmorskou výškou do 800 metrov nad morom rodia Tempranillo (Tinta del Pais), z ktorého vyrábajú veľké vína.
Recept pripravila Lenka z WinePlanet.sk. Víno odporučila someliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.
Ďalšie články
Rakúsko pokračuje v stanovovaní meradiel v ekologicky uvedomelom vinohradníctve. V súlade s rozsiahlym a nezávisle kontrolovaným vinohradníckym programom „Udržateľné Rakúsko“ sa v súčasnosti vinič pestuje takmer 12 000 hektárov viníc, čo zodpovedá 27 % celkovej plochy v Rakúsku. Ide o pozoruhodný vývoj vzhľadom na to, že certifikačný program bol spustený len pred desiatimi rokmi.
Keď prvýkrát ochutnáte nealkoholický gin, je to ako otvoriť dvere do paralelného vesmíru. Vaša ďalšia otázka je ako sa vyrába nealkoholický gin? Dodržiava sa pri výrobe rovnaký postup ako pri tradičnej výrobe ginu a alkohol sa potom jednoducho odstráni?