Doteraz nedocenený producent vína konečne zažíva zaslúženú renesanciu. Juhoafrická republika má prekvapivo dlhú a bohatú históriu pestovania vína. V súčasnosti je miestne vinohradníctvo a vinárstvo odhodlané zápasiť s klimatickými zmenami po svojom – zdravými vinohradmi s perspektívnymi odrodami, vlnou mladých a citlivých vinárov s reálnymi ambíciami, ako aj dôležitými investíciami veľkých firiem.
Alto
Vinárstvo založil v roku 1693 Simon van der Stel. V 1920 ho získala rodina Malan a stali sa jedným z piatich vinárov, ktoré vyrábali medzinárodne uznávané červené vína. Alto patrí medzi prvé vinárstva z JAR, ktoré začali svoje vína exportovať. Dnes vinárstvo hospodári na 93 ha. Slovo Alto odkazuje na nadmorskú výšku vinohradov, ktoré sa nachádzajú v oblasti Stellenbosch. Vinice sú v tzv. zlatom triangli s nadmorskou výškou od 500 metrov. Majú dostatok slnečných lúčov ako aj chladné noci. Studený vzduch z False Bay spomaľuje dozrievanie. Vinárstvo je zamerané na pestovanie len modrých odrôd - Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc. Zaujímavosťou je, že v Alte pracovali od roku 1924 len štyria pivničný majstri.
We write on our BLOG
Doteraz nedocenený producent vína konečne zažíva zaslúženú renesanciu. Juhoafrická republika má prekvapivo dlhú a bohatú históriu pestovania vína. Kto ešte nepozná kvalitné Juhaofrické vína, mal by sa poponáhľať, sú totiž tak dobré ako nikdy predtým. Ochutnajte africké vína so zľavou až 20 %.