Christmas Special Zacapa

right-arrow
USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE
Back Filter
Back Filter
Back
Back

Wine pairing with food

Leave topic

Víno a bravčové mäso

K pomaly pečenému mladému prasiatku so zemiakovou kašou je perfektným spoločníkom klasické Chardonnay, ktoré vyzrievalo v dubových sudoch. Ak je k bravčovému mäsu servírovaná maslovo smotanová omáčka, vyskúšajte vyzreté Rulandské biele. „Falošný“ vyprážaný rezeň z krkovičky so slovenským zemiakovým šalátom môžeme servírovať s mladým Veltlínom.

Lokálne recepty z bravčového s dusenou kapustou, slaninou a karamelizovanou cibuľou podporíme vyzretým suchým vlašákom s transparentnou aciditou a medovo korenistou štruktúrou. Podobne je to aj pri zabíjačkových špecialitách a výrobkoch, ktoré si rozumejú s mladým Veltlínskym červeným skorým alebo suchým ružovým Cabernetom.  

Prečítajte si článok - Zásady správneho výberu vína k mäsu. 

Read more >

Víno a hydina

Na Slovensku patrí hydina k najobľúbenejšiemu druhu mäsa. Je ľahko stráviteľná, menej kalorická a cenovo dostupná. Kuracie a morčacie mäso upravené dusením je vhodné s ľahšími bielymi vínami ako Veltlínske zelené alebo Rulandské biele. Avšak klasické pečené kuracie mäso sa hodí aj k ľahšiemu červenému ako napríklad Beaujolais alebo Modrý Portugal. Ak sa rozhodneme pre ázijskú úpravu hydiny s orientálnym korením, ovocím alebo orechmi, vyberieme Tramín červený, Devín a nevadí im ani jemný…
Read more >

Slovenské jedlá a vína

K slovenským jedlám sa jednoznačne hodia slovenské vína. Asi najznámejším jedlom, ktoré patrí k slovákom, sú bryndzové halušky s údenou oravskou slaninou. Avšak moderná slovenská gastronómia ponúka viac. Vybrali sme pre vás vína k obľúbeným slovenským špecialitám. Prečítajte si návod na dokonalé párovanie vína a slovenských jedál. Nájdete v ňom konkrétne odporúčania na víno ku kačke, ku grilovanému pstruhovi, k haluškám, roštenke, alebo jablkovej štrúdli.
Read more >

Víno a ryby

Aké víno sa hodí k rybe? Spravidla sa ryby najlepšie snúbia s bielymi vínami, poprípade šumivými alebo ružovými. S červenými vínami opatrne, lepšie je vybrať víno s nižším obsahom trieslovín, pretože môžu v niektorých prípadoch vytvárať v ústach nepríjemnú kovovú pachuť. Prečítajte si nášho sprievodcu párovania vína s rybou v tomto článku. Nižšie nájdete výber vín vhodných k rybe a rybacím jedlám zostavených našou someliérkou Deniskou Šutákovou.
Read more >

Víno a bravčové mäso

K pomaly pečenému mladému prasiatku so zemiakovou kašou je perfektným spoločníkom klasické Chardonnay, ktoré vyzrievalo v dubových sudoch. Ak je k…
Read more >

Víno a hydina

Na Slovensku patrí hydina k najobľúbenejšiemu druhu mäsa. Je ľahko stráviteľná, menej kalorická a cenovo dostupná. Kuracie a morčacie mäso upravené…
Read more >

Slovenské jedlá a vína

K slovenským jedlám sa jednoznačne hodia slovenské vína. Asi najznámejším jedlom, ktoré patrí k slovákom, sú bryndzové halušky s údenou oravskou…
Read more >

Víno a ryby

Aké víno sa hodí k rybe? Spravidla sa ryby najlepšie snúbia s bielymi vínami, poprípade šumivými alebo ružovými. S červenými vínami opatrne, lepšie…
Read more >

Explore topics

Most read

Our tips

Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.