Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
Namixujte si balíček bublinek, šieste víno získate grátis!
Vychutnajte si svieže letné bublinky. Teraz získate šieste šumivé víno v košíku ZADARMO. Môžete si zvoliť akýkoľvek mix druhov prosecca, frizzante, šumivých vín, rovnaké alebo každé iné, slovenské či zahraničné.
Bublinky v najnižšej hodnote získate automaticky zadarmo. Akcia je platná do 31. 7. 2024 a vzťahuje sa na všetky šumivé vína okrem Champagne.
Každé šieste najlacnejšie šumivé víno v košíku vám automaticky odpočíta. V prípade, že máte v košíku len 5 šumivých vín, tak sa akcia nijak neprejaví, musíte dať do košíka 6 vín aby systém to najlacnejšie odpočítal.
Pokiaľ máte v košíku akékoľvek šumivé vína, vždy tie najlacnejšie sú zadarmo.
Príklad: V košíku mám 6 vín Reya Prosecco a 6 vín Reya Valdobbiadene. Lacnejšie v tomto prípade je Reya Prosecco, preto eshop automaticky odráta dve vína Reya Prosecco teda 2 x 7.95 eur, celková zľava je teda 15,90 eur. Môžete si urobiť akýkoľvek mix šumivých vín, jednoducho počítajú sa tie najlacnejšie.

Ďalšie články
Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.
Vinárstvo S, ktoré vyrástlo v srdci vinohradníckej obce Strekov, získalo prestížne architektonické ocenenie CE ZA AR. Tento úspech potvrdzuje nielen kvalitu architektonického riešenia, ale aj význam vinárstva ako miesta, ktoré spája výrobu vína s kultúrnym a komunitným životom regiónu.


