Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
 
		Koval - nový rozmer whiskey
Spoločnosť Koval sa zaoberá výrobou spiritov od roku 2008 a získala viac ako 100 medzinárodných ocenení. Okrem čisto organickej whiskey, likérov a iných destilátov vyrába organický, grain-to-glas gin, v prvej pálenici v Chicagu po roku 1800, po prohibícii.
21. 5. oslavujeme Svetový deň WHISKY s akciou -10% na všetky whisky a produkty Koval. Použite kód KOVAL v košíku.
Zakladatelia firmy Koval, Robert a Sonat Birneckerovci, sa rozhodli zavesiť svoju kariéru na klinec a priniesť tradíciu rakúskej rodiny do Spojených štátov. V začiatkoch podnikania sa rozhodli byť verní procesu výroby bio destilátov. Ich ideou bolo priniesť nový rozmer aj do sveta whiskey a dopriať tomuto destilátu nový, čistejší a ľahší štýl s rozpoznateľným rukopisom. Robert Birnecker, hlavný technológ a riaditeľ firmy, je dnes jedným z najvýznamnejších expertov v USA a medzinárodne známym konzultantom. Prostredníctvom konzultácií s Kothe Distilling Technologies pomohol založiť stovky nových destilériek po celom svete
Koval verí, že tie najlepšie spirity musia pochádzať z najlepších ingrediencií. Každý krok procesu je podrobne monitorovaný a riadený spoločnosťou Koval od získavania zozbieraných obilnín od dôveryhodných farmárov, mletia, destiláciu, zrenia a plnenia do fliaš. Všetky enzýmy a kvasinky, ktoré používajú, sú tzv. „non-GMO. Voda pochádza z jazera Michigan a pred použitím prechádza komplexným procesom čistenia za použitia prírodnej uhlíkovej metódy. Všetky whiskey z produkcie firmy sú takzvané „single barrel“. Zrejú v 30 galónových (113,55l) vypálených sudoch, na každej fľaši sa nachádza číslo príslušného sudu. Aj vďaka tomu sa whiskey Koval dostala na popredné miesta amerických malosériových nezávislých výrobcov alkoholu. Každý zo sudov sa použije len jedenkrát, aby whiskey, ktorá v nich zreje, získala z dubového dreva čo najplnšie chuťové a aromatické vlastnosti.
Každá jedna fľaša z produkcie tejto firmy je certifikovaná ako „Certified Organic by Midwestern Organic Services Association (MOSA)“, ako aj Kosher certifikovaná Ortodoxnou úniou (OU).
Poznajte Koval whisky
Koval Rye Whiskey Organic - Je vyrobená zo 100% bio raže. Prekvapivo svieža a ľahká whisky s jemnými a sladšími tónmi javora a cukrovej kukurice, ktorá končí klasicky korenistým záverom. Skvele funguje v klasických kokteiloch ako je Manhattan, Sazerac alebo Scofflaw, kde jej korenistosť vyvažuje sladkosť ostatných ingrediencií.
Koval Millet Whiskey Organic - Koval je prvou destilérkou v USA, ktorá používa proso vo svojich whiskey. S rmutom zo 100% prosa v spojení s charakteristickou destilačnou technikou. Organická, single barel a prirodzene bezlepková. Zreje v nových sudoch z amerického duba z Minesoty. Chuť definujú tóny orechov a vanilky s čistým a záverom.
Koval Four Grain Whiskey Organic - Táto whiskey sa destiluje zo sladového jačmeňa, ovsa, raže a pšenice. Zrná pochádzajú z miestneho ekologického poľnohospodára kolektívu na Stredozápade. Táto whiskey dozrieva v silne vypálených nových dubových sudoch z Minnesoty. Perfektné popíjanie priamo alebo s jednou kockou ľadu. Malosériová, nefiltrovaná.
Koval Bourbon Whiskey Organic - Zmes tvorí 51 % kukurice a 49 % proso. Nezvyčajná kombinácia. Poskytuje tóny mangového chutney a vanilky s pikantným karamelovým záverom. Záver má pikantno karamelový s jemným náznakom tabaku na špičke jazyka. Malosériový, organický, nefiltrovaný, sigle barrel bourbon.
Koktaily s Koval whisky
KOVAL FASHIONED
Koval Bourbon
sirup
bitter
Suroviny zmiešame, nalejeme na ľad a ozdobíme pomarančovou kôrou.
SUMMER DAY LEMONADE
Koval Bourbon
citrónová  limonáda
Suroviny nalejeme na ľad a podávame s plátkom citróna alebo mäty.
BLACKBERRY KICK
Koval Rey Whiskey Organic
citrónová šťava
sirup
4 černice
vetvička mäty
Zmiešame všetky ingrediencie okrem whiskey. Potom pridáme whiskey a pretrepeme s ľadom. Precedíme a podávame na ľade s černicami a mätou ako ozdobu.
SWEET SCOUNDREL
Koval Rey Whiskey Organic
suchý vermút
citrónová šťava
grenadína
pomarančový bitter
Suroviny pretrepeme s ľadom. Precedíme a podávame ozdobené citrónovou kôrou.
 
Ďalšie články
 
		Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
 
		Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.
 
		Vinárstvo S, ktoré vyrástlo v srdci vinohradníckej obce Strekov, získalo prestížne architektonické ocenenie CE ZA AR. Tento úspech potvrdzuje nielen kvalitu architektonického riešenia, ale aj význam vinárstva ako miesta, ktoré spája výrobu vína s kultúrnym a komunitným životom regiónu.



 
						 
				 
				 
				

.jpg)


