Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
Namiešajte si cocktaily s ginom Kimerud
Spríjemnite si letné večery osviežujúcimi coctailami s ginmi Kimerud. Tieto giny sú vynikajúce aj samostatne, mimoriadne sa ale hodia práve do cocktailov a gin&tonics.
Vybrali sme pre vás niekoľko jednoduchých receptúr, ktoré si pripravíte rýchlo a postačí vám na ne len zopár surovín. Ak vám niečo z toho doma chýba, popustite uzdu fantázii a improvizujte - coctaily s ginom sa vždy vydaria aj amatérskym barmanom!
Príbeh ginu Kimerud sa začal písať, keď Nór Ståle cestoval so svojou manželkou Barbarou a jej otcom Jánom Obuchom cez Nórsko. V jeden večer pohostil Ján svojich spolucestujúcich svojim bylinným likérom a Ståle zostal očarený esenciami byliniek a komplexnosťou tohto nápoja.
Tak sa začala cesta vývoja vlastného ginu a pestovanie vysoko kvalitných bylín, ktorým nórske podnebie dodáva intenzitu a chuť. V rodinnej destilérii na farme Kimerud vytvoril v roku 2014 Ståle Håvaldsen Johnsen ako pivničný majster svoj prvý gin. Napriek krátkej histórii dosiahla destiléria ocenenie "najlepšia nórska destiléria" a ocenenie "najlepší nórsky Aquavit".
Kimerud Navy Overproof Martini
- 6 cl Kimerud Navy Strength Gin
- 1 cl suchý Vermouth
- Olivy a kôra z limetky
- Ľad
Håvaldsen Boulevardier
- 3 cl Håvaldsen Aquavit
- 3 cl sladký Vermouth
- 2 cl Campari
- 2 kvapky Peychauds bitter
- Ľad
Ďalšie články
Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.
Vinárstvo S, ktoré vyrástlo v srdci vinohradníckej obce Strekov, získalo prestížne architektonické ocenenie CE ZA AR. Tento úspech potvrdzuje nielen kvalitu architektonického riešenia, ale aj význam vinárstva ako miesta, ktoré spája výrobu vína s kultúrnym a komunitným životom regiónu.


