Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
 
		Vínotéka WinePlanet vo Forum Poprad
29. 2.2024 sme ovorili novú vínotéku v Poprade v obchodnom centre Forum. Nájdete nás na 3. podlaží v blízkosti DM drogérie. Vínotéka WinePlanet Poprad ponúka široký výber slovenských i zahraničných vín. Okrem vína si prídu na svoje aj milovníci prémiového alkoholu, môžete si vybrať z množstva kvalitných značiek rumu, ginu, koňaku, vodky a whisky.
Poznáte naše vínotéky? Prehľad vínoték Wineplanet
Vínotéka WINEPLANET sa nachádza v nákupnom centre Forum Poprad 3. NP (mapa).
Navštívte nás Pondelok - Nedeľa od 9:00 do 20:00.
"Vo vínotéke Forum Poprad budete môcť ochutnávať vína aj prostredníctvom unikátneho systému Enomatic, ktorý umožňuje dávkovať kvalitné vína priamo z fľaše a uchováva vína až 4 týždne v dokonalej kvalite, vôni a so všetkými atribútmi pri degustácii. Tešíme sa na Vašu návštevu.“ Martina Synaková, vedúca predajne v Poprade



Mapa 3. podlažie:


Ďalšie články
 
		Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
 
		Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.
 
		Vinárstvo S, ktoré vyrástlo v srdci vinohradníckej obce Strekov, získalo prestížne architektonické ocenenie CE ZA AR. Tento úspech potvrdzuje nielen kvalitu architektonického riešenia, ale aj význam vinárstva ako miesta, ktoré spája výrobu vína s kultúrnym a komunitným životom regiónu.



 
						 
				 
				 
				