USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE
Back Filter
Back Filter
Back
Back
Winery header

Becherovka

Pri počiatku zrodu Becherovky stál skúsený obchodník Josef Vitus Becher (1769-1840). Okrem obchodovania s korením a koloniálnym tovarom vo svojom obchode zvanom "U Troch škovránkov" mal taktiež záľubu vo výrobe alkoholických nápojov. V máji 1807 nastal významný deň v histórii Becherovky: v obchodíku "U Troch škovránkov" sa začal predávať nápoj "English Bitter", ktorý sa používal na medicínske účely ako liek na ochorenia žalúdka. Liečivý nápoj sa čoskoro v meste preslávil a ľudia prichádzali zo širokého okolia aby si zadovážili túto overenú medicínu na žalúdočné problémy. Na rozdiel od bežných byliniek a prísad, ktoré sa predávali na váhu, Becherov nápoj bol magickým odvarom z byliniek a korenín ktorý uľavoval nielen pacientovmu žalúdku ale i jeho duši. Po druhej svetovej vojne dostala Becherovka povolenie exportovať iba 500 fliaš za rok, v roku 1960 z toho bolo už 100 hektolitrov ročne. Becherovka bola jedným z najúspešnejších vývozných artiklov socialistického Československa.

Syn Josefa Bechera - Jan (1813-1895) prevzal v roku 1838 koloniálny obchod s výrobou likérov v rodinnom sídle "U Troch škovránkov". Práve on je považovaný za zakladateľa firmy ako takej a bol zodpovedný za rozvoj výroby Becherovky v období takmer 40 rokov, počas ktorých postavil novú továreň a dal rodine troch dedičov: troch synov z troch rôznych manželstiev. Janov podpis ako známku tradičnej kvality a chuti Becherovky nájdeme i dnes na každej vyrobenej ikonickej fľaši tohto nápoja.

OTHER RELATED PRODUCTS

Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.