Ružové víno bolo kedysi považované len za letné víno. No čoraz viac ľudí pijú ružové víno po celý rok pri každej príležitosti. Čo si však k nemu dať? Rovnako ako pri bielom alebo červenom víne, najlepšie kombinácie závisia od štýlu vína, ktoré pijete a od toho, či je suché, sladké alebo šumivé.
Museum
Vína zo Cigales stoja v tieni susednej a slávnejšej oblasti - Ribera del Duero. Vína z nej však pôsobia oproti Ribere ľahšie a jemnejšie. Hŕstka, asi 30 vinárstiev, upriamuje pozornosť v poslednej dobe najmä ružovými vínami. V niektorých prípadoch aj 100 ročné vinohrady s nadmorskou výškou do 800 m.n.m. rodia Tempranillo (Tinta del Pais), z ktorého najlepšie vinárstva vyrábajú veľké vína. Medzi ne patrí aj Finca Museum, ktorá patrí pod Barón de Ley. Starostlivá vinifikácia s dôrazom na detail pomáha vytvárať ušľachtilé vína s rukopisom oblasti. Na vrchole ponuky stojí unikátne a limitované Numerus Clausus v číslovanej fľaši z najstarších klonov. Víno sa predáva len na základe alokácie. Zaujímavosťou je, že etiketa Reservy pripomína film Aféra Thomasa Crowna, ktorý bol inšpiráciou pre jej vznik.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Píšeme na našom BLOGu
Ružové víno a slnečné lúče idú ruka v ruke. Popularita ružových vín v posledných rokoch vo svete stúpa a získava si čoraz viac priaznivcov, či už vo forme šumivých alebo tichých vín. Prinášame vám päť osviežujúcich koktailov, ktoré si môžete pripraviť s ružovým vínom.
Mnohí, ktorí si spájajú ružové víno ako nápoj pre letnú konzumáciu, si stále myslia, že ružové víno nemá veľkú kvalitu. Ružové víno je však jedným z najstarších štýlov výroby vína a je jedným z najobľúbenejších vín najmä v južnom Francúzsku. Rosé má miesto na stole každého znalca vína, pretože sa výborne kombinuje s jedlom, čo umožňuje vychutnať si ho nielen v lete, ale počas celého roka.
AKCIA do 30. 6. 2024 - Ružové vína až -20 %
Jar prináša množstvo čerstvých ingrediencií a chutí, ktoré ponúkajú skvelú príležitosť pre objavovanie rôznych kulinárskych kombinácií. Počas tejto sezóny sú miestne trhoviská plné pestrej škály ovocia a zeleniny. Sezónne jarné jedlá sú vo všeobecnosti ľahšie. Vymeňte ťažšie zimné vína rovnakým spôsobom, ako recepty na bohaté dusené jedlá. Namiesto toho sa nechajte inšpirovať ľahkými, sviežimi chuťami, ktoré sa dokonale hodia k jarným vínam. Keď je pokrm kombinuje so správnym vínom, zážitok sa umocní.