Keď sa tradícia snúbi s vášňou, vzniká najlepšie víno na svete. Bez vína by nebolo Francúzsko a bez Francúzska by nebolo víno - krajina galského kohúta je jedným z najväčších a najznámejších producentov vína na svete.
Valentín z vinárstva Pavelka - ON a ONA
Ak premýšľate nad originálnym valentínskym darčekom pre neho alebo pre ňu, ponúkame vám špeciálnu kolekciu vín ONA a ON. Limitovaná valentínska edícia bieleho a ružového vína z vinárstva Pavelka poteší vašu drahú polovičku.
AKCIA - Do 14. 2. nájdete vína v zľave -14%
Vinárstvo Pavelka
Rodinné vinárstvo Pavelka vzniklo v Pezinku v roku 1995. Na čele vinárstva stojí vinohradník a vinár Milan Pavelka spolu so synom Michalom, dcérou Katarínou a manželkou Alenou. Pod Malými Karpatmi obhospodarujú viac ako päťdesiat hektárov vlastných vinohradov. Z nich pochádza hrozno, ktoré tvorí základ pre tradičné vína s charakterom malokarpatskej oblasti.
Ona je sila v krehkom tele,
Ona je láska a všetko vrelé,
Ona je krása a čistota,
Ona je elixír života.
Pavelka ONA
Hrozno pre toto víno sa rodí na svahoch Malých Karpát, vo viniciach obklopujúcich malebný vinársky domček Celestín.
Začiatkom roku 2020 vytvorilo vinárstvo Pavelka novú dizajnovú edíciu ružového vína ONA. Ľahké, polosuché ružové víno v atraktívnej valentínskej adjustáži.
Zaujme svojou iskrivou jemne jahodovou farbou a vôňou lesného ovocia, najmä jahôd a malín. Ovocná vôňa plynule prechádza aj do chute. Plnosť a šťavnatosť vína prináša vyvážená kombinácia zvyškového cukru a kyseliniek. Svieže, atraktívne ružové víno.
Pavelka ON
Zrodil sa v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti vo viniciach v rajóne Pezinok. Toto víno bolo pripravené ako partner k vínu ONA. Prihliadalo sa na mužské preferencie.
Asambláž Rizlingu rýnskeho 2019 vyzrievajúceho 9 mesiacov v špeciálnych agátovo dubových sudoch. Výrazná kvetinovo ovocná vôňa s odrodovým prejavom. V chuti príjemne ovocné so sviežou kyselinkou.
Všetci výnimoční muži,
majú jedno spoločné.
Sú trpezliví. Ich odkaz
totiž dozrieva postupne,
ako dobré víno.
Ďalšie články
Rakúsko pokračuje v stanovovaní meradiel v ekologicky uvedomelom vinohradníctve. V súlade s rozsiahlym a nezávisle kontrolovaným vinohradníckym programom „Udržateľné Rakúsko“ sa v súčasnosti vinič pestuje takmer 12 000 hektárov viníc, čo zodpovedá 27 % celkovej plochy v Rakúsku. Ide o pozoruhodný vývoj vzhľadom na to, že certifikačný program bol spustený len pred desiatimi rokmi.
Keď prvýkrát ochutnáte nealkoholický gin, je to ako otvoriť dvere do paralelného vesmíru. Vaša ďalšia otázka je ako sa vyrába nealkoholický gin? Dodržiava sa pri výrobe rovnaký postup ako pri tradičnej výrobe ginu a alkohol sa potom jednoducho odstráni?