Prinášame vám dva recepty na svetovo populárne kávové nápoje. Na prípravu si vystačíte s niekoľkými ingredienciami, pre nákup kávy teraz využijete limitovanú akciu Black Week.
AKCIA Black Week Káva len do 8. 11. 2024
Pozrite si vína v akcii do -45% - WINE BLACK DEALS
Prišla k vám neohlásená návšteva a vy máte v chladničke len šalát, ovocie, Proscuitto, syry a Prosecco? Aj z tohto mála môžete vyčariť rýchle a ľahké menu pre vašich priateľov. Lenka pre vás pripravila tri rýchle a ľahké recepty, s ktorými sa stanete výborným hostiteľom. A nezabudnite ani na Prosecco, ktoré by nemalo chýbať vo vašej chladničke.
Bruschetta je talianska špecialita. Pôvod tohto jedla je známy z 15. storočia, pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta sa zvyčajne je na raňajky alebo večer ako predjedlo. V Taliansku sa často pripravuje na grile. V Toskánsku sa bruschetta nazýva fettunta, v regióne Abruzzo ventricina. Chrumkavý chlebík s nadrobno nakrájanými paradajkami a olivovým olejom. Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása. Pri tejto toskánskej variante obloženého chlebíčka je hlavné čaro v kvalitnom chlebe, zrelých paradajkách, voňavom oleji a bylinkách.
Čas prípravy: 15 minút
Počet porcií: 4 ks
1. Bagetu na nakrájame na malé „chlebíčky“. Pripravíme z nich hrianky na panvici.
2. Upečené bagetky pokvapkáme olivovým olejom a potrieme cesnakom
3. Paradajky , bazalku a mozzarellu nakrájame na nadrobno do misky, malou lyžičkou posypeme sušené bylinky všetko spolu premiešame.
4. Zmes vrstvíme na chrumkavé bagety.
K bruschette s paradajkami a mozzarellou odporúčam Reya Valdobbiadene Prosecco Superiore, ktoré výborne doplní sladšiu chuť cherry paradajok a mozzarelly.
Najznámejšie Prosciutta sú Prosciutto di Parma a Prosciutto di San Daniele. Jedinečnosť týchto prísne vymedzených oblastí znamená ideálne klimatické podmienky pre prírodné zretie, ktoré im dávajú nezameniteľnú chuť. Dôležité je mäso poriadne nasoliť, aby sa zbavilo vody a dobre zakonzervovalo. Potom sa suší niekoľko mesiacov až rokov v dobre vetranom mieste.
Čas prípravy: 10 minút
Počet porcií: 4 ks
1. Vo väčšej miske premiešame šalát Melón očistite a nakrájajte na malé kúsky. Pridajte ho k šalátovej zmesi.
2. Prosciutto tiež nakrájajte, prípadne natrhajte na menšie kúsky. V šaláte vytvorí dokonalú slanú chuť.
3. Na šalát nasypte hoblinky Grana Padano a nezabudnite ani na svieži ľahký dresing. V malej miske zmiešajte lyžicu medu s lyžicou dijónskej horčice a dve lyžice gréckeho jogurtu a zľahka pokvapkajte šalát a môžeme servírovať na tanier.
Terra Serena Prosecco Rose Brut Millesimato 2019 je skvelým spoločníkom k šalátu s melónom, Proscuittom a dressingom. Ružové Prosecco sa snúbi so slanšou chuťou Proscuitta a podporí sladkosť melónu.
Čas prípravy: 15 minút
Počet porcií: 4 ks
Caprese je jednoduchý taliansky šalát, ktorý pochádza z Kampánie. Pripravuje sa z nakrájaného syru mozzarella, nakrájaných rajčín, listov bazalky a ochutený soľou a olivovým olejom. Farby Caprese, červená, biela a zelená, majú pripomínať taliansku národnú vlajku. Caprese sa servíruje ako antipasty.
1. Mozarellu a paradajky nakrájame na tenké plátky a striedavo ich naukladáme na plochý tanier.
2. Pridáme lístky bazalky.
3. Osolíme a okoreníme podľa chuti a pokvapkáme olivovým olejom.
Šalát Capresse sa určite nezaobíde bez Prosecca. Ja som pre vás vybrala Reya Valdobbiadene Prosecco Superiore, ktoré výborne doplní tento ľahký taliansky šalát.
K talianskym antipasty sa iné ako talianske šumivé víno odporučiť nedá. Lokálne víno k lokálnej kuchyni. Prosecco je výborným aperitívom k talianskym predkrmom ako sú Proscuitto s melónom, šalát Capresse alebo Bruschetta. Jeho ľahká, ovocná chuť s pravidelným perlením znamenite naštartuje chuťové bunky k ostatným pokrmom a vínam. Ak chcete objaviť niečo viac ako Prosecco, odporúčam vyskúšať Franciacortu.
Prinášame vám dva recepty na svetovo populárne kávové nápoje. Na prípravu si vystačíte s niekoľkými ingredienciami, pre nákup kávy teraz využijete limitovanú akciu Black Week.
AKCIA Black Week Káva len do 8. 11. 2024
Prinášame vám tri vianočné recepty s čajmi Dammann Fréres, ktoré sa distribuujú do celého sveta. Dammann Fréres vyrába širokú škálu exkluzívnych, prémiových čajových zmesí rôzneho pôvodu a chutí.
AKCIA Black Week čaj -50% len do 8. 11. 2024
Štúdia zameraná na ženy, ktoré kupujú a pijú víno, zistila, že podľa vedcov si ženy častejšie kupovali fľaše zobrazujúce „ženské“ rodové znaky. Ženy, ktoré sa zúčastnili na štúdii, mali väčší zámer kúpiť si víno, keď malo na etikete „ženské“ znaky, konštatoval výskum. Tento účinok bol posilnený tým, že sa ženy viac identifikovali s inými ženami, niečo známe ako „identifikácia v rámci skupiny“, uviedli výskumníci z Washington State University (WSU), píšuci v International Journal of Hospitality Management. Autori štúdie uviedli, že práca reagovala na výzvy na ďalší výskum o spotrebiteľkách.
Väčšina milovníkov vína dnes pozná Sassicaiu. Hoci víno bolo súčasťou talianskej kultúry už od staroveku, Bolgheri, malá dedinka medzi Stredozemným morom a zvlnenými kopcami, bola len oblasťou veľmi obyčajných vín. Vášeň a intuícia jedného muža zmenili osud tohto regiónu v priebehu niekoľkých krátkych desaťročí - markíz Mario Incisa della Rocchetta, manžel grófky Clarice della Gherardesca.