Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Likéry sú historickí potomkovia bylinných liečiv. Vyrábali sa vo Francúzsku už v 13. storočí, často ich pripravovali mnísi. Dnes sa vyrábajú po celom svete, bežne sa podávajú čisté, s ľadom, ku káve alebo v kokteiloch.
Francúzske slovo likér je odvodené z latinského liquifacere, čo znamená „rozpustiť“.
Slovenský likér z destilérky Likérka, ktorú nájdete na rozmedzí promenády a kúpeľného parku v Trenčianskych Tepliciach. Starý meštiacky dom v spolupráci so slovenskými architektmi premenili na modernú výrobňu spojenú s dennou prevádzkou kaviarne a priľahlou predajňou vlastných spiritov Likérka – Aperitiv Bar & Distillery.
Likér Dr. Kramer sa vyrába maceráciou 14 slovenských liečivých bylín čisto prírodným spôsobom bez použitia chemických prísad. Vo výrobe vidieť prvotriedne destilačné zariadenie Holstein aj kameninové nádoby z čias Československa.
Svieža medovka, materina dúška, aníz a bazové plody, oživené tónmi vanilky a škorice, prekryté vôňou ruží a levandule. Likér prekvapí ľahkosťou, súladom chutí, ale zároveň silou. Fľaša likéru zobrazuje históriu mesta, prináša odkaz na kúpeľnú tradíciu. Uzatvorená je korkom. Dizajn bol vytvorený v spolupráci so slovenskými dizajnérmi zo štúdia Pergamen.
Piemme je líder v agropotravinárskom sektore a od roku 1986 vyrába Limoncello, ktoré možno právom považovať za zlato Sorrenta.
Na polostrove Sorrento sa výroba citrónového likéru Limoncello datuje od staroveku. Citróny na polostrove Sorrento získali Chránené zemepisné označenie CHZO. Citrón zo Sorrenta je to oválny, stredne veľký, so šťavnatou slamovožltou dužinou a šupkou a osobitou vôňou vďaka prítomných éterických olejov. Pestujú sa podľa tradičnej metódy bez použitia chemických prípravkov, ktoré by po usadení na šupke mohli zmeniť chuť a vôňu.
Zber citrónov Sorrento sa vykonáva výlučne ručne, aby sa zabránilo poškodeniu plodov. Séria procesov zameraných na výrobu Limoncella vykonáva Piemme vo svojej vlastnej firme. Fáza lúhovania v čistom liehu a repnom cukre (bez akýchkoľvek prísad, sirupu či sladidla), vyťahovanie šupiek z nádob a plnenie do fliaš prebehne asi za 4 až 7 dní v internom laboratóriu Piemme. Ochutnajte: Piemme Limoncello di Sorrento citrónový likér, BIO 32%
Ďalšou výnimočnosťou polostrova Sorrento je orech Sorrento. Piemme vyrábajú typický stredomorský produkt Nocino di Sorrento, orechový likér.
Nirvana Cocoa Liqueur Premium 22,0% - Čokoládový likér zo Španielska, Barcelony. Zaujme silnou chuťou čokolády a hladkou, krémovou textúrou.
Nirvana Cocoa Liqueur Premium je lahodný likér vyrobený z kakaa. Vyrába sa pomocou filtrácie aktivovaného živočíšneho uhlia, vďaka ktorému dostáva priehľadnú podobu. Vo vôni tóny tmavého ovocia, kakaa, orieškov a tmavej čokolády. Intenzívna kakaová chuť. Môžete ho podávať samostatne, s ľadom alebo v kokteile.
Nirvana Double Chocolate je extra hustý likér vyrobený z kakaa. Má chuť pravej čokolády a smotany. Sladký, ale však príkry. Môžete ho podávať samostatne, s ľadom alebo v kokteile.
Ingrediencie
• 25 ml likéru Nirvana Cocoa Liqueur Premium
• 35 ml vodky Absolut
• 75 ml vychladeného espressa
• 2 tabličky horkej čokolády
• kávové zrná na ozdobu
Postup
Čokoládu roztopte. Namočte okraj kokteilového pohára do rozpustenej čokolády a potom nechajte stuhnúť v chladničke. Do šejkra s ľadom pridajte vychladené espresso, vodku a čokoládový likér. Pretrepte. Koktail sceďte do pohára s čokoládovým okrajom a ozdobte kávovými zrnami.
Ingrediencie
• 10 ml nesladené pyré passion fruit
• 15 ml likéru Nirvana Cocoa Liqueur Premium
• 30 ml tequily Olmeca Blanco
• 45 ml Champagne Palmer & Co.
Postup
Pohár naplňte do troch štvrtín drveným ľadom. Pridajte všetky ingrediencie vo vyššie uvedenom poradí a premiešajte, aby sa spojili. Môžete podávať.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.