

Gentlejam
Exkluzívne džemy s alkoholom vyrábané na Slovensku. Nevídaný pomer ovocia, prvotriedne suroviny a žiadna chémia. K zákazníkom mieria špičkové džemy vyšperkované do posledného detailu. Vhodné sú ako doplnok k jedlu v najlepších reštauráciách a hoteloch i ako darček.
Autorka Gentlejamu Iveta Hrabovská tvrdí, že kvalita niečo stojí, ale v rámci nej nerobia kompromisy. "Chuť ako základný, ale zďaleka nie jediný faktor zohráva významnú úlohu, ktorej sme sa zhostili zodpovedne. Ovocie nám dodávajú lokálni pestovatelia a korenia svetoví importéri z pôvodných krajín. Každú ingredienciu ako aj rôzne varianty surovín posudzujeme pozorne a vyberáme len to najlepšie. Rovnako je to aj s alkoholom. Či už ide o prvotriedne šampanské, lahodné vínko alebo kvalitné likéry a destiláty. Receptúry vznikajú aj niekoľko mesiacov, pretože nám záleží na dokonalej symbióze chutí," zdôrazňuje Iveta Hrabovská.
Gentlejam sú vhodné ako ku sladkým, tak aj ku slaným pokrmom. Kombinujeme ich ako prílohu k rôznym tvrdým a zrejúcim syrom, k divine, teľacine či kačacine, k bravčovým alebo hovädzím stakom, k sušenej šunke, k mäsovým paštétam (foie gras), či len tak, s lyžičkou, keď dostaneme chuť na niečo výnimočné a príjemne sladké.
Vyskúšajte jahodový džem so Champagne Bollinger alebo čučoriedkový džem Medvedia túžba v kombinácii s portským vínom Grahams.