offerBox
1

3. 10. - MasterClass Bordeaux 2021

offerImage

Pozývame vás na Masterclass ôsmich červených vín ročníka 2021 z Bordeaux, ktorý patril medzi klasické. 

Čítať viac

Slovenské vinobranie + víno Pivnica Čebovce zadarmo k nákupu nad 50 €

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Ženy a víno - aké vína ženy preferujú?

Ženy a víno - aké vína ženy preferujú?

Hovorí sa, že každé víno je jedinečné, čo sa týka vône i chuti, nesie v sebe určité tajomstvo, preto ho mnohí prirovnávajú k žene. Víno je späté s emóciami a uprednostňujú ho ženy, ktoré si vážia život a užívajú si každý moment. Medzinárodný deň žien (MDŽ) 8. marca je príležitosťou pre oslavu žien. Aké vína ženy preferujú?

AKCIA do 31.3.2024 - Namixujte si slovenské vína, šieste najlacnejšie víno v košíku ZADARMO!


Ženy si častejšie vyberajú víno pred iným alkoholickým nápojom 

Ženy majú vo všeobecnosti citlivejšie chuťové bunky a sú schopné zachytiť vôňu a chuť vína lepšie ako muži. Vôňa je dôležitejšia pre ženy ako pre mužov. Dámy preferujú stredne plné víno s ovocným charakterom. 

Pri kúpe vína ako darček pre dámu je potrebné zvážiť viac vecí. Ak už poznáte jej preferencie, je najlepšie kúpiť víno, ktoré má rada. Ak to neviete, môžete požiadať o odporúčania od jej priateľov. Ukazuje sa, že ženy sa nechajú uchvátiť medailami na etikete vína viac ako muži. 

Pri výbere vína má pre ženu zásadný význam dizajn etikety a názov, zatiaľ čo muži tomuto detailu nevenujú pozornosť. Ročník, odroda, zemepisný pôvod vína sú pre väčšinu predstaviteľov „nežného pohlavia“ oveľa menej dôležité. Štúdie však ukázali, že určité osobnostné črty sú spojené s určitými vínami.

Červené vína

Ženy, ktoré sa neboja rozmanitosti, milujú cestovanie a akceptujú prirodzený životný cyklus, uprednostňujú červené vína. Červené víno symbolizuje sofistikovanosť a ženskosť, preto ho ženy konzumujú. Milovníčky červených vín sú považované za finančne stabilné a ambicióznejšie. Tieto ženy sú často veľmi vzdelané, majú štýl, sú hedonistky a rady rozmaznávajú seba aj ostatných.

TIPY na červené vína: Žitavské vinice Rosa 2019Karpatská Perla 4 ŽIVLY - 30. výročieFundus Regius Cabernet Sauvignon MERU cuveeKasnyik Mária Cuvée Organic, Strekov 2021Papillon Víno od Francúza Voyage Pinot Noir, BIO 2020

Bublinky

Ak patríte do kategórie žien, pre ktoré je šumivé víno vždy ideálnou voľbou, potom si viete život užiť. Ženy, ktoré uprednostňujú bublinky, sú priateľské, pohodové a starostlivé. Na ich vychutnanie si nepotrebujú špeciálnu príležitosť. Naopak, veria, že život by sa mal oslavovať každý deň.

Tipy na bublinky: Pavelka Sekt Blanc de Blancs BrutVelkeer Tri ruže Frizzo 2022Karpatská Perla Chardonnay sekt 2021Hacaj Feteasca Regala Extra Dry 2018Papillon Víno od Francúza BUBLINKY Pinot Noir, BIO 2020

Biele alebo ružové?

Ženy, ktoré radi tvoria a navrhujú, uprednostňujú biele vína. Tvrdia, že biele víno otvára telesné zmysly a uľahčuje proces tvorby. Taktiež príjemné rozhovory s priateľmi alebo s partnerom sú pri pohári bieleho vína ešte krajšie. Milovníčky bieleho vína uprednostňujú uvoľnenú domácu atmosféru, sú rodinne založené a spokojné so životom.

TIPY na biele vína: Fundus Regius Rizling rýnsky 2006Mrva & Stanko Pálava, Modra 2022VÍNO NATURAL Domin & Kušický Tramín červený BIO 2021MEA GRATI Muškát žltý 2022Pavelka Chardonnay 2022

Ružové víno je údajne jemnejšie ako ostatné, a preto je preferovanou voľbou pre ženy. Vo Francúzsku je rosé vnímané ako životný štýl a symbol. Ružové víno je skvelým partnerom pri neformálnych stretnutiach s kamarátkami. Ružové víno obsahuje antioxidanty, ktoré chránia pokožku pred voľnými radikálmi. Tieto molekuly môžu spôsobiť vrásky a starecké škvrny. Pitím ružového vína pomáhate svojej pokožke udržať si pružnosť. Ružové víno je tiež bohaté na vitamín C, ktorý je nevyhnutný pre syntézu kolagénu.

TIPY na ružové vína: Pavelka ONA Rosé cuvée 2019Fundus Regius Cabernet Sauvignon Rose 2022MEA GRATI Pinot Noir Rosé 2022Papillon Víno od Francúza Le Rosé, BIO 2022Mrva & Stanko Cabernet Sauvignon rosé, Jasová 2022
 

Koľko vína sa považuje za bezpečné pre ženy?

Odporúčané množstvo vína, ktoré sa považuje za bezpečné pre ženy sa líši v závislosti od niekoľkých faktorov vrátane veku, hmotnosti, celkového zdravotného stavu a akýchkoľvek liekov alebo zdravotných problémov. Vo všeobecnosti sa ženám odporúča obmedziť príjem vína na maximálne jeden štandardný nápoj denne. Štandardný nápoj vína je zvyčajne definovaný ako 150 ml vína s 12 % obj. alkoholu (ABV). 

Antokyány vo víne majú prínos pre zdravie srdca. Víno s mierou preukázateľne znižuje stres. Urobte si čas s vínom, máte celý život na to, aby ste si ho užili.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.