MasterClass
Všetky vína okrem Rose-Marie boli dekantované niekoľko hodín pred Masterclassom.
Rose-Marie 2018 unikátne ružové víno vyrobené z odrody Merlot metódou „saignée“. Fermentácia prebieha v použitých sudoch. Víno následne 8 mesiacov vyzrieva a plní do fliaš bez pridania oxidu siričitého, nefiltrované. Ročne sa vyrobí iba 2400 fliaš. Tmavo ružová až jemne rubínová farba. Vôňa zrelých sliviek, čerešní, čiernej ríbezle, jahôd s tónmi lúčnych kvetov. Šťavnatá, hravá ovocná chuť s jemne korenistými tónmi škorice a sladkého drievka. Veľmi jemné triesloviny a svieža kyselinka. Dlhá ovocná a minerálna dochuť. K Rose-Marie sa výborne hodili k penne s Foie gras a tymiánom pripravené na víne Reya Organica Pinot Noir.
Emilien 2018 a 2016. 85% Merlot, 7% Cabernet Sauvignon, 6% Cabernet Franc, 1% Malbec a 1% Carmenere. Emilien vyzrieva 2roky vo foudres a použitých 300l sudoch. Emilien je sofistikované víno, ktoré možno piť mladé, ale vyzrievaním získava rukopis vinára.
Ročník 2018 v oblasti Côtes de Bordeaux – Francs bol pomerne teplý. Ovocná vôňa čiernych a červených ríbezlí doplnená o tóny mäty, húb a korenia. V chuti koncentrované, pomerne plnšie vplyvom ročníka, stále si však zachováva ovocnú štruktúru so sviežu kyselinku. Stále veľmi mladé. TIP: Le Puy Emilien BIO 2018
Ročník 2016 sa považuje za klasický v Le Puy. Komplexná a elegantná ovocná vôňa s dotykom korenia a jemnej zemitosti. V chuti rustikálne, postupne dávkuje ovocno zemité nuansy v sprievode s príjemnou kyselinkou a minerálnym záverom. Sofistikované a veľmi elegantné. TIP: Le Puy Emilien BIO 2016