Blog on topic Slovenské vinárstva
Leave topicVinárstvo Pereg - obľúbené ríbezľové víno z Modry
15. 09. 2022Pereg sa špecializuje na výrobu vína z čiernych ríbezlí a liečivých plodov arónie čiernoplodej. Lahodné a jemné ríbezľové víno vinárstva Pereg má podmanivú ríbezľovú arómu, tmavo-červenofialovú farbu a v chuti je plné a šťavnaté. Pozrite si vína značky Pereg na našom eshope a začítajte sa do histórie tohto vinárstva.
Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov
14. 09. 2022Pomaly sa vonku ochladzuje a do našich domovov prichádza vôňa a chuť jesene. Naši slovenskí vinári vám prezradia, aký jesenný pokrm si radi pripravia doma a aké víno si k nemu otvoria. Jeseň je tiež ideálnym obdobím, kedy slovenskí vinári prichádzajú na trh s novými vínami. Čo si túto jeseň pre vás pripravili?
Tipy na vína zo slovenského vinárstva Papillon
13. 09. 2022V dedinke Devičie, ktorá leží na strednom Slovensku, sídli nové malé rodinné vinárstvo Papillon – Víno od Francúza. Od roku 2019 je Papillon certifikované ako BIO vinárstvo. Výroba vína je sústredená priamo v areáli vinárstva. Spracovanie hrozna je maximálne šetrné, využívajú princíp gravitácie. Používajú sklolaminátové fermentačné nádoby a betónové vajíčka pri tichých vínach.
Na naše otázky odpovedá Darina Géciová a David Papillon.
Tipy na vína zo slovenského vinárstva Chateau Grand Bari
13. 09. 2022Mladá, dynamická a rýchlo sa rozvíjajúca vinárska spoločnosť Chateau Grand Bari pôsobí v Tokajskej oblasti v obci Veľká Bara. Obhospodaruje približne 60 ha viníc. Víno vyrába výhradne z hrozna z vlastných vinohradov, aby bola zachovaná kontinuita terroir. Snahou je vyrábať špičkové vína z produkcie ekologického vinárstva pre najnáročnejších milovníkov vína.
Na naše otázky odpovedá Pavol Krištín.
Tipy na vína zo slovenského vinárstva Ostrožovič
13. 09. 2022Tokaj je vinohradnícka oblasť s apelačným systémom. Dnes vinárstvo Ostrožovič hospodári na 65 ha vlastných vinohradov, na najkvalitnejších honoch Tokaja - Vlčina, Chotár a Makovisko. Ľahké tufové pôdy poskytujú dokonalé prostredie pre pestovanie hrozna a vo výnimočných tufových pivniciach zrejú tokajské vína. Tokajské výbery sa vyrábajú tradičnou oxidatívnou metódou z odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý.
Na naše otázky odpovedá Jaroslav Ostrožovič.