Gin & Tonic -25%

right-arrow
USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE

Sieste zadarmo

Blog on topic Párovanie vína a jedla

Leave topic

Treska na masle a pyré z hokkaido tekvice - RECEPT a tip na víno

08. 10. 2021

Slnečné dni posledných týždňov pomaly strieda chladné a upršané počasie, ktoré hlási príchod jesene. Jeseň je o farbách. Oranžová tekvica hokkaido, zelené fazuľky a biela treska síce skôr pripomínajú vlajku Írska, no napriek tomu som k tomuto jedlu vybrala biele portugalské víno z vinárstva Quinta do Crasto.

Read more >

Kačacia pečeň s cibuľovým chutney - RECEPT a tip na víno

26. 09. 2021

Do našej kuchyne prišla jeseň. Ľahké letné šaláty pomaly nahrádzame bohatšími teplými jedlami. Práve pre toto obdobie sú typické kačacie a husacie hody. Klasickej pomaly pečenej kačke alebo husi s lokšami a kapustou len málokto odolá.

My si dnes však pripravíme s Lenkou kačaciu pečeň s cibuľovým chutney a k nej som pre vás vybrala zaujímavé víno z Alsaska od Oliviera Humbrechta.

Read more >

Jeseň na tanieri – párovanie vína a jesenných jedál

22. 09. 2021

Jeseň je plná farieb. Žltá, oranžová, červená, hnedá, tieto farby dominujú v jesennom menu na tanieri. Jeseň je gastronomickým sviatkom, dôležitú úlohu zohráva sezónnosť. Pečená hus, kačka, zverina, tekvica, huby a gaštany sú spojené s jeseňou. Tlmené hnedé odtiene lesných húb dopĺňa žiarivá oranžová  farba tekvice. Čo sa týka vín, z ľahkých bielych a ružových dovolenkových vín pomaly prechádzame k plnším štýlom bielych a hlavne k červeným vínam.

Inšpirujte sa: Vína na husacie a kačacie hody

Read more >

Hruškový tart s mandľovým krémom - RECEPT a tip na víno

16. 09. 2021

Nastal čas zberu úrody. Naše ovocné sady nám prinášajú v tomto čase rôzne druhy ovocia ako slivky, hrozno, ale i hrušky a skoršie odrody jabĺk. Hrušky sú veľmi zdravé a chutné ovocie typické pre Slovensko. Z hrušiek sa dajú pripraviť rôzne pokrmy či už sladké alebo slané.

Lenka sa rozhodla pre vás upiecť hruškový tart s mandľovým krémom a k nemu som vybrala skvelé, prírodne sladké víno z odrody Pálava zo Žitavských viníc.

Read more >

Pomaly dusená roštenka na červenom víne, mrkvové halušky - RECEPT a tip na víno

07. 09. 2021

Oranžová a hnedá sú farbami jesene. Hovädzia roštenka je veľmi šťavnaté a kvalitné mäso. Mrkvové halušky sú inováciou tých klasických, zaujmú nielen svojou oranžovou farbou, ale i chuťou.

Farebnú kombináciu tohto pokrmu podčiarkne vyzreté červené víno Fleurie z vinárstva Chanson.

Read more >

Čučoriedková torta - RECEPT a tip na víno

06. 09. 2021
Čučoriedková sezóna práve vrcholí. Lenka si pre vás pripravila recept na vynikajúcu čučoriedkovú tortu, ktorá nielen skvele vyzerá, ale aj chutí. …
Read more >

Pizza a víno - Someliérka radí aké víno si naliať k pizzi

18. 08. 2021
Pizza je jednou z najbežnejších možností rýchleho občerstvenia. Poradíme vám, aké víno si vybrať k tejto obľúbenej pochúťke. Konkrétne rady a…
Read more >

Burčiak

18. 08. 2021
Pomaly sa lúčime s letom. Vo viniciach sa začína zber prvej tohtoročnej úrody hrozna. Toto obdobie prináša tradičné jarmoky, vinobrania s …
Read more >

Explore topics

Most read

Read Taste & Enjoy

 

Slovakia
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.