offerBox
1

30. 6. - Degustácia ružových vín Bory Mall

offerImage

Pozývame vás na degustáciu ružových vín zo Slovenska, Talianska, Francúzska a Nového Zélandu. 

Čítať viac

Na Veľkú noc po slovensky! Šieste slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
USER MENU
CHOOSE A LANGUAGE
Back Filter
Back Filter
Back
Back

Šumivé víno a sekty (69)

V minulosti to boli hlavne slávnostné príležitosti, kedy ste si na konzumáciu vybrali šumivé vína. Ale dnes sú pre milovníkov vína sekty súčasťou každodenného života. Bolo by tiež škoda nechať si tieto vína len pre pár okamihov. Či už Prosecco, Cava, Crémant, Franciacorta alebo Champagne, šumivé vína vytvárajú nekonečné množstvo chvíľ radosti. V minulosti to boli hlavne slávnostné príležitosti, kedy ste si na konzumáciu vybrali šumivé vína. Ale dnes sú pre milovníkov vína sekty súčasťou… Read more

Filter
Filter
Color
Type
Sugar content
Variety
Country
Region
Brand
Year
Rating
Volume
Packaging
Price
Availability
More filters
Select the price range

Products with price From 0 € To 4 800 €

Apply filters

Šumivé víno a sekty

Sekt, Crémant, Cava a Champagne podstupujú druhotnú fermentáciu. Tirážny likér sa pridáva do nádoby alebo fľaše (tradičná metóda) s vínom, v ktorej prebieha fermentácia. Nádoba alebo fľaša sa potom uzavrie. Pre predstavu to môže byť nádrž naplnená až po okraj vínom, vzduchotesná (méthode charmat), alebo sa fermentácia uskutočňuje vo fľaši (méthode champenois). Čím dlhšie sú vína v kontakte počas druhej fermentácie, tým jemnejšie sú bublinky, ktoré sa často nazývajú mousseux – šumivé víno. Keď nastane správny čas, fľaša sa pomaly prenesie z horizontálnej polohy do polohy fľaše pod uhlom, ktorý umožňuje, aby sa z fľaše odstránila zvyšná usadenina kvasiniek. Z nádob sa sekt prečerpá do fľiaš.

V minulosti sa fľaše premiestňovali do príslušného uhla ručne. Avšak väčšina produkcie sa dnes deje pomocou gyropaliet, kde je určité množstvo fliaš umiestnené v správnej polohe. Hrdlá sa potom krátko zmrazia a kvasinky sa odstreľujú. Potom sa fľaša doplní expedičným likérom. Táto dávka sa pohybuje od 0 do viac ako 50 g/l dossage.  0 až 3 g/l dossage  Brut Nature, 3 až 6 g/l dossage Extra Brut. Najbežnejší Brut  6 a 12 g/l dossage, Extra Dry 12 až 17g/l,  Dry 17 až 32g/l. Demi-sec 32 až 50 g/l dossage a Doux 50 a viac.

Newsletter
Check discounts, promotions and tastings

In the newsletters, we will send you current promotions on wine, tastings or other interesting information from the world of wine. You can unsubscribe from our newsletter at any time in its lower part.