Vinárstvo Château du Cédre je referenciou oblasti Cahors a esenciu Malbecu. V posledných rokoch vinári v tejto časti Francúzska experimentujú aj s bielymi odrodami. Medzi najznámejších inovátorov v Cahors patrí Pascal a Jean-Marc Verhaeghe. Dňa 18. apríla v sprievode Aurore del Vitto zo Château du Cedre, Maxime Ploux z Accents-Terroirs a sommeliera Rasťa Šutáka sme mali možnosť ochutnať osem skvelých vín zo Ch. du Cédre.
Monkey
Pán Mongomery Collins sa po vojne usadil v Nemeckom Schwarzwalde. Ako správny anglický gentleman so slabosťou pre gin vytvoril vlastný recept na výrobu tohto tradičného anglického nápoja. Doplnil ho o bylinky a korenie zo Swarzwaldu, ale aj o exotické bylinky a korenia z Indie, kde trávil detstvo.
Na počesť pána Collinsa a jeho opice Maxa bol gin pomenovaný Monkey 47. Vyrába sa podľa tradičnej Collinsovej receptúry, ktorá bola objavená dávno po jeho smrti, na prelome storočia pri rekonštrukcii hostinca "Zum Wilden Affen", ktorú Collins až do svojej smrti vlastnil. Tento gin okrem iného drží zlato z World Spirits Award.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Píšeme na našom BLOGu
Práve teraz vinárstvo Pavelka prichádza so svojim novým sladkým vínom odrody Rizling rýnsky 2022, ktorý už stihol zaujať na viacerých slovenských súťažiach. Pri tejto príležitosti sme sa porozprávali s pánom Milanom Pavelkom, ktorý už niekoľko desaťročí stojí na čele vinárstva.
Oslovili sme slovenských vinohradníkov, aby nám predstavili novinky pre tieto jarné mesiace. Všetky novinky nájdete už v predaji. Pozrite si novinky od Mrva & Stanko a Fundus Regius. Veľkú pozornosť si zaslúži 100-bodový rizling z vinárstva Pavelka!
Prečítajte si rozhovor: Oceňovaný sladký Rizling od Pavelkovcov