offerBox
1

18. 4. - MasterClass Chateau du Cedre na Starej Vajnorskej

offerImage

18. apríla budete mať príležitosť ochutnať v sprievode Aurore del Vitto zo Chateau du Cedre osem vín, medzi nimi aj vzácny Le Cédre Blanc.

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Fundus Regius (12)

Vína z Fundus Regius kreuje Ján Regenda, zakladateľ, majiteľ, vinohradník a vinár v jednej osobe. Skromný a rozhľadený muž so šibalským úsmevom na tvári. Mimochodom, ten šibalský výraz cítiť aj v jeho vínach.  Vína z Fundus Regius kreuje Ján Regenda, zakladateľ, majiteľ, vinohradník a vinár v jednej osobe. Skromný a rozhľadený muž so šibalským úsmevom na… Čítať viac

Filter
Filter
Farba
Druh
Cukornatosť
Odroda
Krajina
Oblasť
Značka
Ročník
Hodnotenie
Objem
Balenie
Cena
Dostupnosť
Viac filtrov
Vyberte si cenové rozpätie

Produkty s cenou od 0 € do 4 800 €

Aplikovať filtre

Fundus Regius

Vinárstvo vzniklo v roku 2003 v obci Priekopa. Ján Regenda začal pôvodne na prenajatých vinohradoch, ku ktorým neskôr pribudla vlastná Jaciková vinica (15 ha). Tá sa progresívne opiera o tri odrody Rizling rýnsky, Tramín červený a Cabernet Sauvignon. Z jej vrchu (250 m n. m.) vidno napravo Zemplínsku Šíravu a smerom na juhozápad sa rozprestiera Východoslovenská nížina. Vinohrad s výbornou polohou a prúdením vetra, ktoré spolu s pôdou na báze vulkanického a tufového podložia napomáhajú dozrievaniu hrozna. Vína vznikajú v miestnej škole fermentáciou v nerezových tankoch a dubových sudoch, v niektorých ročníkoch aj z celých strapcov. Regendove vína sú médiom s vlastným štýlom a rukopisom. Dokonca aj staršie ročníky majú v sebe autentický prejav miesta pôvodu a neuveriteľnú vitalitu, ako znak ušľachtilosti a veľkosti vín.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.