offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Cabernet Franc (41)

Veľmi kvalitná odroda z rodiny cabernetov. V oblasti Bordeaux sa z nej vyrábajú jedny z najdrahších vín sveta. Vyskytuje sa na každom kontinente. V severnejších vinohradníckych oblastiach zaujme kvetinovo herbálnym prejavom. Cabernet Franc má výbornu schopnosť zachovania kyseliniek aj v teplejších ročníkoch. Najlepšie vína dokážu vyzrievať veky. Veľmi kvalitná odroda z rodiny cabernetov. V oblasti Bordeaux sa z nej vyrábajú jedny z najdrahších vín sveta. Vyskytuje sa na každom kontinente. V… Čítať viac

Radenie
Radenie
Strana 1/3
Filter
Filter
Farba
Druh
Cukornatosť
Odroda
Krajina
Oblasť
Značka
Ročník
Hodnotenie
Objem
Balenie
Cena
Dostupnosť
Viac filtrov
Vyberte si cenové rozpätie

Produkty s cenou od 0 € do 4 800 €

Aplikovať filtre
Strana 1/3

Cabernet Franc

Cabernet Franc je stará muštová modrá odroda, ktorá sa pestuje hlavne vo Francúzsku na pravom brehu Gironde v Bordeaux Pomerol a Saint Emilion, v oblasti rieky Loire a tiež aj v USA a Kanade. V Bordeaux sa používa do kupáži s odrodami Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot. Cabernet Franc je jednou z desiatich najpestovanejších modrých odrôd vo svete.

História

Predpokladá sa, že Cabernet Franc pochádza z juhozápadného Francúzska až oblasti Pyrenejí a v 17. storočí kardinál Richelieu priviezol štepy do oblasti Loire. V 18. storočí sa Cabernet Franc začal vysádzať aj v Bordeaux v oblasti Fronsac, Saint Emilion a Pomerol. V roku 1997 sa objavili dôkazy o DNA, ktoré ukazujú, že Cabernet Sauvignon vznikol krížením odrôd Cabernet Franc a Sauvignon Blanc.

Pestovanie

V Európe sa okrem Francúzska a Talianska sa pestuje najmä v Španielsku, Nemecku, Švajčiarsku, Bulharsku, Slovinsku a Chorvátsku. Mimo Európy je to najmä Nový Zéland, Austrália a Južná a Severná Amerika. Na Slovensku sa pestuje najmä v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Cabernet Franc vyžaduje najteplejšie a dostatočne teplé južné svahy. Požiadavky na pôdu nemá vysoké.

Charakteristika vína

Cabernet Franc reflektuje miesto, kde rastie. Niekedy je viac ovocný s dominanciou malín, čiernych ríbezlí, fialiek a grafitu, v severných oblastiach je viac korenistý a herbálny, tóny čierneho korenia, papriky a lesného podrastu a lístia. Má vyššiu aciditu ako Cabernet Sauvignon.

Gastronómia

Cabernet Franc je výborným červeným vínom do gastronómie, ktoré sa snúbi s pečeným bravčovým alebo jahňacím mäsom s hubami.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.